Minecraft (Sweden)

BELYSNING

-

Ljus är väldigt viktigt i Minecraft. Det håller bland annat mobs borta. Därför är det viktigt att känna till ett par olika ljuskällor och hur de fungerar.

ELD

Eld ger ifrån sig ljus på nivå 15, men det innebär ett uppenbart problem: det bränner upp block och föremål. Det kan snabbt spridas bortom kontroll (om du inte använder netherrack)!

GLÖDSTEN

Det kanske inte är det finaste att se på, men detta block ger ifrån sig massor av ljus! Det enda problemet är att få tag på den, för glödsten finns nämligen bara i Nether. Du kan dessutom behöva använda glödstensd­ammet i dina brygder istället.

PUMPALYKTO­R

Dessa är perfekta som belysning till din bas, i alla fall tidigt i spelet. De ger ifrån sig massor av ljus och kan till och med placeras under vatten. Allt du behöver göra är att fixa en skuren pumpa och kombinera den med en fackla för att få en pumpalykta.

RÖDSTENSLA­MPOR

Ett starkt lysande block som du gör genom att kombinera glödsten och rödsten. Det enda problemet är att rödstensla­mporna kräver en strömkälla.

SJÖLYKTOR

Detta block finns bara i havsmonume­nt, men fungerar både över och under vattenytan. De har dessutom en snygg design som passar bra att dekorera med.

SJÖGURKOR

De är i princip undervatte­nsfacklor. Du kan placera en sjögurka för att få en ljusnivå på 6, två för en ljusnivå på 9, tre för en ljusnivå på 12 och fyra för en ljusnivå på 15.

ENDSTAVAR

Dessa finns bara i Endstäder och ger ifrån sig ljus på nivå 14. De kan placeras på block i alla möjliga vinklar.

 ??  ?? Glödsten ger ifrån sig maximal ljusstyrka.
Endstavar är ljuskällor som finns i Slutet.
Sjögurkor lyser under vattnet.
Glödsten ger ifrån sig maximal ljusstyrka. Endstavar är ljuskällor som finns i Slutet. Sjögurkor lyser under vattnet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden