Minecraft (Sweden)

FÖRTROLLNI­NGAR

-

Förtrollni­ngar förbättrar dina vapen och rustningar med nya och bättre egenskaper. Förtrollni­ngar är viktiga om du vill ta dig an några av spelets tuffare områden!

FÖRTROLLNI­NGAR MED STÄD

Om du är rädd för att ett föremål ska få en förtrollni­ng du inte är nöjd med kan du förtrolla saker direkt med hjälp av ett städ och en bok. Böcker kan nämligen spara förtrollni­ngar, så det är smart för att se till att du inte får svaga förtrollni­ngar på värdefulla föremål.

Processen skiljer sig inte särskilt mycket från hur du vanligtvis förtrollar föremål. Använd förtrollni­ngsbordet som vanligt, men förtrolla en bok istället för ett föremål. På det sättet kan du se vilken förtrollni­ng du får, innan du ger den till ett föremål.

När du har ett föremål du vill förtrolla med en förtrollad bok du har kombinerar du bara de två på ett städ. Den processen gör det möjligt för dig att förtrolla saker som vanligtvis inte hade fått plats på ett förtrollni­ngsbord, som till exempel en sax.

Du kan även ge föremål förtrollni­ngar som de vanligtvis inte hade kunnat få. Skärpa går till exempel normalt bara att få på svärd, men om du använder en bok och ett städ kan du få effekten även på en yxa.

HEMLIGHETE­R

Böcker kan ta emot alla möjliga förtrollni­ngar. Om du kombinerar två förtrollad­e föremål på ett städ kommer föremålet du får ha båda förtrollni­ngarna.

När du använder en bok och ett städ kostar förtrollni­ngen lite mer. Den kan inte heller få lika hög nivå som om du hade förtrollat föremålet direkt på förtrollni­ngsbordet.

Du kan kombinera två böcker med samma typ av förtrollni­ng (och samma nivå) för att få ett föremål som är bättre än de två var för sig. Om du till exempel kombinerar två böcker som har Skärpa II, får du en bok som har Skärpa III.

 ??  ?? Förtrollni­ngen Lagning går bara att få via böcker.
Håll utkik efter föremål som glöder i lila.
Förtrollni­ngen Lagning går bara att få via böcker. Håll utkik efter föremål som glöder i lila.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden