Minecraft (Sweden)

VÄNLIGA MOBS

-

Fladdermös­s finns bara för sakens skull. Du kan attackera och döda dem, men de ger dig inga föremål. Det är lika bra att strunta i dem alltså.

Kycklingar är den enda moben som kan födas upp på två olika sätt. De lever i många olika biomer och släpper 0–2 fjädrar, 1 rå kyckling och upp till 3 erfarenhet­spoäng när de dör.

Kor kan mjölkas om du har en hink. Mjölken kan ta bort eventuella statuseffe­kter och användas till olika maträtter. Kor släpper

0–2 läder, 1–3 bitar råa biffar och 1–3 erfarenhet­spoäng när de dör.

Hästar och åsnor är de enda mobarna som kan paras med en annan art. Om du kombinerar en häst och en åsna får du en mula. Alla dess djur finns bara på slätter och savanner, och alla kan utrustas med sadlar. Hästar är den enda av dem som kan bära hästrustni­ng, medan åsnor och mulor kan utrustas med kistor. Mulor är snabbare och starkare än åsnor, men är inte i närheten av vanliga hästar. Alla släpper 0–2 läder och 1–3 erfarenhet­spoäng när de dör.

• Mooshrooms lever bara på svampöar. Du kan använda en sax för att göra om dem till vanliga kor och du kan använda en skål på dem för att få svampstuvn­ing. De släpper 0–2 läder och 1–3 bitar råa biffar när de dör. Dessa kor kan också mjölkas med en hink.

• Övervärlde­n är full av mobs, både snälla och otäcka. Du kommer snart att få lära dig lite mer om de mindre trevliga varelserna, men först ska vi bekanta oss med de snälla.

• Ozeloter lever i djungelbio­mer. De är de enda mobsen som kan skrämma iväg creepers och som inte tar skada av fall. När de dör släpper de 1–3 erfarenhet­spoäng. När de tämjs skiftar de päls och ser mer ut som en vanlig huskatt. Ozeloter jagar ofta hönor och bebissköld­paddor, och de kan se osynliga spelare.

Papegojor håller till i djungelbio­mer och finns i fem olika färger. De släpper 1–2 fjädrar och 1–3 erfarenhet­spoäng när de dör. Du kan tämja papegojor genom att mata dem med frön och du kan förgifta dem genom att mata dem med kakor. Papegojor imiterar ljuden från mobs i närheten. Om du spelar musik för dem kommer de att börja dansa.

Grisar går att rida på om du har en sadel (de behöver inte tämjas) och de kan förvandlas till zombiegris­ar om de träffas av blixten. Grisar släpper 1–3 råa fläskkotle­tter och 1–3 erfarenhet­spoäng när de dör.

Kaniner finns i öken-, tajga-, mega tajga-, kall tajgaoch isslättbio­mer. De har olika färg på pälsen beroende på var de håller till. De släpper 1–3 erfarenhet­spoäng, 0–1 kaninskinn, 0–1 rå kanin och i vissa fall 1 hartass när de dör. Kaniner är vanligtvis på jakt efter åkrar med mogna morötter som de kan äta.

Får kan ha ull i olika färger. Om du klipper får kommer ullen att växa ut igen när de äter gräs. Får släpper 0–1 ull, 1–2 bitar rått fårkött och 1–3 erfarenhet­spoäng när de dör. Om du klipper får med en sax får du 1–3 bitar ull. Får är oftast vita, gråa, ljusgråa, svarta eller bruna, men 1 av 600 får blir knallrosa!

 ??  ?? Hönor kan gömma sig i gruvvagnar!
Fladdermös­s dyker upp i grottor.
Mooshrooms lever bara på svampöar.
Hönor kan gömma sig i gruvvagnar! Fladdermös­s dyker upp i grottor. Mooshrooms lever bara på svampöar.
 ??  ?? Det finns många olika papegojor.
Kaniner finns i många olika färger.
Vissa får kan vara rosa!
Det finns många olika papegojor. Kaniner finns i många olika färger. Vissa får kan vara rosa!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden