Minecraft (Sweden)

MOBS I VATTNET

-

Minecrafts hav och sjöar var väldigt ödsliga förut, men efter en rad uppdaterin­gar är det fullt av liv under ytan! Det är både bra och dåligt.

Delfiner är neutrala mobs som kan leda dig till skatter om du ger dem fisk. De släpper 0–1 rå torsk när de dör, men inga erfarenhet­spoäng. Om du attackerar dem blir de arga och attackerar tillbaka. Om du simmar bredvid en delfin får du en statuseffe­kt som gör att du simmar mycket snabbare än vanligt.

Drunknade zombier är en slags zombie som bara finns i hav, floder och träsk. De dyker vanligtvis upp med treuddar eller fiskspön, men kan även hålla i pärlbåtssk­al. Zombier kan bli till drunknade zombier om de är under vattenytan för länge. De släpper 0–2 bitar ruttet kött och 5 erfarenhet­spoäng när de dör. I vissa fall kan de släppa en järntacka eller sitt vapen. De kan dessutom dyka upp som bebisversi­oner, som ger 12 erfarenhet­spoäng när de dör.

Åldersväkt­are är stora versioner av de vanliga väktarna och de håller till i närheten av havsmonume­nt. Dessa varelser ger statuseffe­kten Trötthet, som gör det nästan omöjligt för dig att gräva ut block. Det finns alltid 1–3 av dessa i varje havsmonume­nt. De släpper 0–2 prismarins­kärvor, 0–1 rå fisk, 0–1 prismarink­ristall, 0–1 svamp och 10 erfarenhet­spoäng när de dör.

Väktare dyker också upp i närheten av havsmonume­nt. De är svåra att besegra, delvis för att de är under vattnet och delvis för att de har vassa taggar och skjuter laserstrål­ar som inte går att undvika! Bär alltid en förtrollad rustning och ta med dig många brygder om du planerar att strida mot dessa mobs. De släpper 0–1 rå fisk, 0–1 prismarink­ristall och 10 erfarenhet­spoäng när de dör.

Fiskar dyker upp överallt där det finns vatten. Det finns fyra huvudtyper: torsk, lax, blåsfisk och tropisk fisk. Du får inga erfarenhet­spoäng av att döda dem, men du får råa versioner av torsk, lax och blåsfisk när de dör. Den tropiska fisken blir dock alltid en clownfisk. Du kan fånga fiskarna i hinkar och alla fisktyper kan släppa ben när de dör.

Isbjörnar attackerar dig inte så länge du inte kommer för nära deras ungar. Om det händer bör du försöka ta dig upp ur vattnet så fort som möjligt, för de simmar oerhört snabbt! Isbjörnar dyker upp i kalla biomer, bland annat fruset hav. De släpper 0–2 bitar rå torsk eller 0–2 bitar rå lax samt 1–3 erfarenhet­spoäng när de dör. Du får ingenting för att döda isbjörnsun­gar.

Bläckfiska­r släpper 1–3 bläcksäcka­r (som kan användas som svart färg) och 1–3 erfarenhet­spoäng när de dör. De finns i alla möjliga biomer där det finns vatten under havsnivån.

Sköldpaddo­r är väldigt långsamma på land, men de rör sig snabbt i vatten. De släpper 0–2 kelp och

1–3 erfarenhet­spoäng när de dör. En bebissköld­padda släpper alltid ett skal när den blir vuxen och fem sådana kan användas för att göra ett sköldpadds­skal. Sköldpaddo­r kommer alltid ihåg vilken strand de föddes på. Många andra mobs, som zombier, skelett, vargar och ozeloter, jagar sköldpaddo­r.

 ??  ?? Du simmar snabbare om du simmar med en delfin.
Zombier finns överallt, till och med under ytan!
Laserstrål­arna från väktare missar aldrig.
Du simmar snabbare om du simmar med en delfin. Zombier finns överallt, till och med under ytan! Laserstrål­arna från väktare missar aldrig.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden