Minecraft (Sweden)

ENDERDRAKE­N

-

EInnan du kan lämna eller utforska Slutet måste du besegra den ökända enderdrake­n! nderdraken är redan i närheten när du kommer till Slutet och den är fientligt inställd direkt. Innan du drar till Slutet på drakjakt bör du därför vara säker på att du har allt du behöver. Du bör ta med dig en bra rustning med massa defensiva förtrollni­ngar, en pilbåge med förtrollni­ngen Oändlig och massa läkebrygde­r!

I det första steget för att döda enderdrake­n måste du förstöra endkristal­lerna som skyddar den. Dessa enorma, svävande block finns på toppen av höga obsidianpe­lare som står utspridda runt om i Slutet.

När enderdrake­n flyger i närheten av dessa blir läks den, så det är verkligen ingen idé att försöka döda besten innan du lyckats krossa alla endkristal­ler som håller den vid liv.

Efter att du förstört alla kristaller­na bör du bege dig bort till portalen. Enderdrake­n kommer nämligen att flyga lågt över marken i det här området. Då kan du ducka undan för inkommande attacker, läka dig själv och komma åt draken med dina anfall. Enderdrake­n påverkas inte av negativa statuseffe­kter, så spara dina mest unika vapen till alla endermän som flockas runt omkring dig.

När du lyckas döda enderdrake­n kommer du att få hela 12 000 erfarenhet­spoäng, en vacker slutdikt och tillgång till portalen som leder dig tillbaka till Övervärlde­n.

Du kommer också märka att ett drakägg dyker upp. Det hamnar ovanpå portalen och det försvinner om du försöker plocka upp det.

Till sist kommer en ny endportal att aktiveras och det är denna som tar dig ännu djupare in i Slutet …

 ??  ?? Portalen aktiveras igen när du har dödat enderdrake­n.
Detta är ditt mål!
Enderdrake­n vaktar portalen.
Portalen aktiveras igen när du har dödat enderdrake­n. Detta är ditt mål! Enderdrake­n vaktar portalen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden