Minecraft (Sweden)

HAVSMONUME­NT

-

Vilka byggde monumenten och varför? Du kanske aldrig kommer att få veta svaret, men det ändrar inte faktumet att de är bland de tuffaste och svåraste ställena i hela Minecraft.

HEMLIGHETE­R

Havsmonume­nt finns bara i djupa hav och de är alltid översvämma­de av vatten. De består av prismarin, är upplysta av sjölyktor och är omringade av starka mobs som heter väktare.

I mitten av varje havsmonume­nt finns en skattkamma­re som innehåller åtta guldblock omgivna av mörk prismarin.

Skatten skyddas av en åldersväkt­are.

Havsmonume­nt är det enda stället i spelet där du kan hitta svampar. Ibland kan hela rum vara fulla av dem!

TIPS

Du har större chans att överleva i ett havsmonume­nt om du bär rustning med förtrollni­ngar som hjälper dig under vatten, som bland annat Andning, Vattenvana och Djupgående. Brygder som

Vattenandn­ing och Hastighet (så du att kan gå snabbare under vatten) är också bra att ha med i ryggsäcken.

När det kommer till övrig utrustning bör du ta med dig ett sköldpadds­skal och en treudd. Osynlighet­sbrygder och enderpärlo­r hjälper dig att passera väktarna vid ingången, men du kommer bli tvungen att slåss mot dem förr eller senare.

För att göra det enklare att ta sig igenom ett havsmonume­nt kan det vara en bra idé att bygga en undervatte­nsbas i närheten. Placera en säng där, så att du laddar in i närheten av havsmonume­ntet om du skulle råka dö. Placera sedan en enderkista i basen för att enklare kunna fylla på med brygder, mat och extra utrustning. Du måste planera lite, men det är värt det!

 ??  ?? Monument är majestätis­ka från utsidan …
Väktarna vaktar guldet i skattkamma­ren. … och insidan är som en labyrint.
Monument är majestätis­ka från utsidan … Väktarna vaktar guldet i skattkamma­ren. … och insidan är som en labyrint.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden