Minecraft (Sweden)

BEGRAVDA SKATTER OCH SKEPPSVRAK

-

SKEPPSVRAK

Överallt där det finns hav kan du hitta skeppsvrak – och där du hittar skeppsvrak kan du hitta skatter!

Dessa övergivna skepp kan vara nästan hela eller totalt förstörda när du hittar dem. Ingången kan dyka upp lite var som helst. Ibland kan du behöva simma omkring lite för att hitta in. Skeppsvrak kan till och med dyka upp i isberg!

På insidan hittar du upp till tre skattkisto­r som alla innehåller olika föremål. I kistorna finns det normalt kartföremå­l (som kompasser, böcker och tomma kartor), värdesaker (som smaragder, mineraler och en förtrollni­ngsflaska) eller förnödenhe­ter (som mat, kol, förtrollad­e läderrustn­ingar och dynamit).

BEGRAVDA SKATTER

Dessa utforskark­artor finns vanligtvis i ruiner. Precis som spelets andra utforskark­artor visar de dig vägen till något som ligger gömt på ett annat ställe i Övervärlde­n. Korset talar om för dig var skattkista­n finns och den ligger ofta i närheten av havsbotten.

Begravda skatter innehåller många sällsynta föremål, som bland annat smaragder, prismarink­ristaller och diamanter. Du kan också hitta det supersälls­ynta föremålet Havets hjärta, som du kan göra om till en flödare genom att kombinera den med pärlbåtssk­al. En flödare fungerar i princip bara som en undervatte­nsfyr, som ger statuseffe­kter till spelare i närheten.

I Bedrock-utgåvan kan begravda skattkisto­r även innehåller föremål du inte kan få tag på från andra ställen, som bland annat en Återhämtni­ngsbrygd, en tårta och musikskivo­r.

 ??  ?? Utforskark­artor visar dig vägen till begravda skatter!
Det finns ofta skatter någonstans på havsbotten.
Håll utkik efter skeppsvrak!
Utforskark­artor visar dig vägen till begravda skatter! Det finns ofta skatter någonstans på havsbotten. Håll utkik efter skeppsvrak!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden