Minecraft (Sweden)

FÄSTNINGAR

-

Fästningar är stora strukturer som dyker upp under marken. Det är bara genom dessa du kan ta dig till Slutet för att ta dig an spelets ultimata utmaning, nämligen enderdrake­n!

SÅ HITTAR DU HIT

Det är svårt att hitta en fästning utan att aktivt leta efter en. Det bästa är att leta med enderögon. För att göra ett enderöga kombinerar du en enderpärla (som du antingen får genom att döda en enderman eller genom att byteshandl­a med bybor) och brännpulve­r (från brännare). När du har några stycken är det dags att börja leta.

När du kastar ett enderöga i luften kommer det röra sig mot den närmaste fästningen. Du kan följa spåret enderögat lämnar efter sig och sedan plocka upp ögat igen. Enderöget kan dock gå sönder, så därför är det bra att ha några stycken med sig.

När du kommit fram till rätt ställe är det bara att börja gräva neråt!

ÖVERLEVNAD

Fästningar är enorma och svåra att navigera i, så försök att markera vilka rum du redan har besökt på något sätt. Du kan till exempel sätta en fackla över ingångar du varit i.

Den farligaste fienden i fästningar är silverfisk­ar. De små varelserna attackerar i dödliga grupper när du förstör specifika block. Blocken ser helt vanliga ut, så var beredd!

Fästningar har många sällsynta block och föremål, som bland annat mursten, mossig musten, sprucken mursten, järngaller och järndörrar. Förr eller senare kommer du dessutom att hitta en portal till det ökända Slutet.

 ??  ?? Fästningar är farliga ställen.
Silverfisk­ar dyker upp i närheten av portalen.
De tre stentypern­a du kan hitta i fästningar.
Fästningar är farliga ställen. Silverfisk­ar dyker upp i närheten av portalen. De tre stentypern­a du kan hitta i fästningar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden