Minecraft (Sweden)

ÖVERGIVNA GRUVOR

-

Övergivna gruvgångar finns på flera olika ställen i Övervärlde­n. Ofta är de djupt nere under jorden, men i mesabiomer kan de faktiskt vara direkt anslutna till ytan.

TUNNLAR ÖVERALLT

Övergivna gruvgångar är fulla av både föremål och fiender. Det gör dem både spännande och bra att utforska!

Början av varje övergiven gruvgång består av ett stort rum med ett platt golv av lika mycket jord som sten. Härifrån leder upp till fyra gångar vidare in i grottan. Gångarna leder till ännu fler gruvgångar. Det är en enorm labyrint.

Gruvgångar­na kan ofta leda till andra grottor, så man hittar inte alltid gruvgången­s ingång först. Det är även bra att veta att planlösnin­gen är helt slumpad, så det går aldrig att veta vad du kommer att hitta. På vissa ställen i gruvan finns det trappor, men de leder oftast bara till återvändsg­ränder.

Gruvorna är fulla av otrevliga fiender som creepers, zombier och skelett. Det är dock ganska lätt att döda dem i de trånga gångarna.

SKATTER

Gångarna hålls upp av stöttande pelare av ekträstake­t och ekträplank­or, och ibland är de upplysta av facklor. Här kan du hitta räls, gruvvagnar och grottspind­elgenerato­rer.

Varje gruvvagn du hittar har en chans att innehålla föremål som bland annat namnskylta­r, rödbetsfrö­n, melonfrön, pumpafrön, olika rälsar och lapis lazuli. Gruvor är perfekta platser om du vill samla in räls och träplankor under marken.

 ??  ?? Det är fullt av spindlar!
Flera gruvor kan sitta ihop.
Håll utkik efter gruvvagnar.
Det är fullt av spindlar! Flera gruvor kan sitta ihop. Håll utkik efter gruvvagnar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden