Minecraft (Sweden)

ENDSTÄDER

-

De yttersta öarna i Slutet är dystra och ödsliga, men fulla av körträd och endermän. Om du utforskar härkommer du förr eller senare att hitta en endstad.

SÅ HITTAR DU EN

Endstäder finns bara på de yttersta öarna i Slutet – och även där är det faktiskt extremt sällsynt att faktiskt hitta dem. Det enda sättet att hitta en endstad på är att teleporter­a sig vidare från huvudön och bege sig till de yttre öarna och börja utforska.

Bygg ett högt torn, så att du håller koll på varifrån du kom och följ sedan kanten av ön tills du kommer till en stad (eller tillbaka dit du började). Detta ger dig lite att utgå efter, då det vanligtvis inte finns särskilt mycket annat att följa i dessa områden.

FÖREMÅL

Även om endstäder är ganska lika byarna i Övervärlde­n är de mycket mer komplexa. De består av höga torn som binds samman med gångbroar.

Det kan hända att endskepp dyker upp i närheten av endstäder. Det är dessa skepp som du bör hålla utkik efter. Skeppen innehåller nämligen utrustning för brygder, kistor och en föremålsra­m under däck med den fantastisk­a elytran. Med den kan du sväva genom luften!

Kistorna i endstädern­a är fulla av bra föremål, som diamanter, smaragder, sadlar, förtrollad­e verktyg och rustningar. Du kan även ta med dig endstavar du hittar, för de är snygga som ljuskällor.

Det finns förresten ett drakhuvud som är fäst på framsidan av endskeppet.

 ??  ?? Endstäder är bisarra strukturer.
Anledninge­n till varför du är här!
En endstad och ett endskepp.
Endstäder är bisarra strukturer. Anledninge­n till varför du är här! En endstad och ett endskepp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden