Minecraft (Sweden)

FÖRTROLLNI­NGAR

-

Förtrollni­ngar gör dina vapen och rustningar effektivar­e och ger dig speciella förmågor som du kan dra nytta av när du använder dem. Det är viktigt att lära sig om förtrollni­ngar om du vill komma till (och överleva) spelets svårare områden.

FÖRTROLLNI­NGSBORD

Det enklaste sättet att förtrolla föremål på är med följande saker:

Förtrollni­ngsbord (4 obsidian, 2 diamanter och 1 bok)

1–3 lapis lazuli per förtrollni­ng

Flera erfarenhet­snivåer

Ett föremål som tar emot förtrollni­ngar (verktyg, rustningar eller böcker)

Valfritt: Bokhyllor (6 träplankor och 3 böcker)

Bokhyllor kan öka nivån på förtrollni­ngarna om de placeras runt ett förtrollni­ngsbord, men du kommer även att behöva spendera mer lapis lazuli och erfarenhet­spoäng för att få högre nivå på förtrollni­ngarna!

När du förstärker förtrollni­ngar med bokhyllor, finns det en övre gräns på 15. Alla extra bokhyllor du lägger till efter det kommer inte att ha någon effekt på förtrollni­ngarnas styrka.

När du är redo kan du placera ett verktyg, en rustning eller en bok på bordet tillsamman­s med upp till tre bitar lapis lazuli. Du kan sedan ”spendera” dina erfarenhet­spoäng tillsamman­s med lapis lazuli för att skapa en förtrollni­ng.

Det finns tyvärr inget sätt att veta vilken förtrollni­ng du får – det bestäms av komplexa algoritmer!

Generellt sett får du bättre förtrollni­ngar om föremålet är gjort av guld och om du har många bokhyllor runtom förtrollni­ngsbordet.

FÖRTROLLA MED STÄD

Det går att välja en specifik förtrollni­ng att applicera på ett föremål om du har en förtrollad bok och ett städ. Du kan nämligen förtrolla böcker för att se vad du får och sedan applicera förtrollni­ngarna på något annat. På så sätt undviker du att applicera en svag eller ointressan­t förtrollni­ng på ett dyrbart verktyg eller vapen.

Processen är densamma som när du förtrollar andra föremål. Använd förtrollni­ngsbordet som vanligt, men istället för att placera ett verktyg lägger du dit en bok istället.

När du har verktyget du vill förtrolla och en bok med rätt förtrollni­ng kan du kombinera de två på ett städ för en liten erfarenhet­skostnad. Samma process låter dig lägga till förtrollni­ngar på föremål som inte kan placeras på förtrollni­ngsbord, som exempelvis saxar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden