Minecraft (Sweden)

PLUNDRARRÄ­DER

-

Pillagers kan slåss både vid sina utposter eller när du stöter på dem som patruller, men de kan även attackera din by i plundrarrä­der …

SÅ BÖRJAR DET

När du stöter på plundrare kommer en av dem att bära på en plundrar-banderoll. Detta är gruppens ledare. Om du dödar ledaren kommer den att släppa sina vanliga föremål och sin banderoll, men det händer även något annat: du kommer att få statuseffe­kten Onda föraningar.

Den effekten ökar risken för att en by kommer att bli attackerad nästa gång du besöker den. Varje ledare du dödar lägger till en nivå på din Onda föraningar­statuseffe­kt, med en maxnivå på 6. Om du dödar fler ledare kommer alltså räderna att bli värre och värre. Under en räd på nivå 6 är du tvungen att överleva tio vågor av attacker. Det är svårt, även om du har bra utrustning!

Tänk på att om du har en tam varg som dödar gruppens ledare, kommer en plundrarrä­d att starta – även om det inte var du som delade ut det dödande slaget!

ÖDELÄGGARE

Ödeläggare liknar stora, bepansrade tjurar och de kan bara ridas av plundrare. De är fientliga mot alla spelare, järngolems, bybor och byteshandl­are inom en radie på 16 block. De ödeläggarn­a rusan över orsakar de 12 skadepoäng på – de får sig en rejäl knuff.

Om du lyckas få till en motattack på en ödeläggare (exempelvis genom att blockera dess attack med en sköld) kommer den att stå still i 2 sekunder, för att sedan ryta till och orsaka 6 skadepoäng på alla mobs i närheten. Detta kan göra att plundrare börjar attackera ödeläggare­n!

Plundrare förstör alla lövblock och grödor de kommer i kontakt med. De har 100 hälsopoäng, så det är bäst att du börjar slå snabbt!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden