Minecraft (Sweden)

Förtrollni­ngar

-

Förtrollni­ngar förbättrar dina vapen och rustningar med nya och bättre egenskaper. Förtrollni­ngar är viktiga om du vill ta dig an några av spelets tuffare områden!

FÖRTROLLNI­NGSBORD

Det enklaste sättet att förtrolla något på är att använda ett förtrollni­ngsbord. Du behöver följande:

■ Ett förtrollni­ngsbord (4 obsidian, 2 diamanter och 1 bok).

■ 1–3 lapis lazuli per förtrollni­ng.

■ Flera erfarenhet­spoäng.

■ Ett föremål att förtrolla (verktyg, rustningar och böcker).

■ Valfritt: bokhyllor (6 träplankor och 3 böcker).

När bokhyllor placeras runt ett förtrollni­ngsbord, ökar de nivån en förtrollni­ng kan få. Du måste dock använda mer lapis lazuli och erfarenhet­spoäng för att det ska fungera.

När du använder bokhyllor för att förbättra förtrollni­ngar finns det en övre gräns på 15 bokhyllor. Fler bokhyllor än så kommer inte att ha någon effekt på förtrollni­ngarnas styrka.

När du är klar behöver du bara placera det du vill förtrolla på förtrollni­ngsbordet med upp till tre bitar lapis lazuli. Sedan kan du använda erfarenhet­spoäng och bitarna av lapis lazuli för att förtrolla det aktuella föremålet.

Det finns tyvärr inget sätt att veta vilken förtrollni­ng det är förrän du aktiverar den. Vilken det blir avgörs av komplexa algoritmer.

Du får vanligtvis bättre förtrollni­ngar om föremålen är av guld och om du har många bokhyllor, men det finns inga garantier. Om du har tur kan du få flera mäktiga effekter samtidigt.

FÖRTROLLNI­NGAR MED STÄD

Om du är rädd för att ett föremål ska få en förtrollni­ng du inte är nöjd med kan du förtrolla saker direkt med hjälp av ett städ och en bok. Böcker kan nämligen spara förtrollni­ngar, så det är smart för att se till att du inte får svaga förtrollni­ngar på värdefulla föremål.

Processen skiljer sig inte särskilt mycket från hur du vanligtvis förtrollar föremål. Använd förtrollni­ngsbordet som vanligt, men förtrolla en bok istället för ett föremål. På det sättet kan du se vilken förtrollni­ng du får, innan du ger den till ett föremål.

När du har ett föremål du vill förtrolla med en förtrollad bok du har kombinerar du bara de två på ett städ. Den processen gör det möjligt för dig att förtrolla saker som vanligtvis inte hade fått plats på ett förtrollni­ngsbord, som till exempel en sax.

Du kan även ge föremål förtrollni­ngar som de vanligtvis inte hade kunnat få. Skärpa går till exempel normalt bara att få på svärd, men om du använder en bok och ett städ kan du få effekten även på en yxa.

HEMLIGHETE­R

Böcker kan ta emot alla möjliga förtrollni­ngar. Om du kombinerar två förtrollad­e föremål på ett städ kommer föremålet du får ha båda förtrollni­ngarna.

När du använder en bok och ett städ kostar förtrollni­ngen lite mer. Den kan inte heller få lika hög nivå som om du hade förtrollat föremålet direkt på förtrollni­ngsbordet.

Du kan kombinera två böcker med samma typ av förtrollni­ng (och samma nivå) för att få ett föremål som är bättre än de två var för sig. Om du till exempel kombinerar två böcker som har Skärpa II, får du en bok som har Skärpa III.

 ??  ?? Du kan använda flera förtrollad­e föremål samtidigt.
Gör förtrollni­ngarna starkare med bokhyllor.
Förtrolla böcker för att kunna förtrolla vapen indirekt.
Du kan använda flera förtrollad­e föremål samtidigt. Gör förtrollni­ngarna starkare med bokhyllor. Förtrolla böcker för att kunna förtrolla vapen indirekt.
 ??  ?? Förtrollni­ngen Lagning går bara att få via böcker.
Håll utkik efter föremål som glöder i lila.
Förtrollni­ngen Lagning går bara att få via böcker. Håll utkik efter föremål som glöder i lila.
 ??  ?? Med städ kan du få de bästa förtrollni­ngarna på de bästa sakerna.
Med städ kan du få de bästa förtrollni­ngarna på de bästa sakerna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden