Minecraft (Sweden)

Nether-mobs

-

Det finns färre fientliga mobs i Nether än i Övervärlde­n, men fienderna här är större, starkare och otäckare än dem du hittar på ytan!

Brännare finns bara i netherfort och de är den enda mobtyp som tar skada av snöbollar. När du dödar en brännare får du 0–1 brännstav och 10 erfarenhet­spoäng.

Det lönar sig att använda pilbåge mot brännare som flyger i luften – och du bör helst ha en sköld för att kunna blockera deras eldklot. Kom ihåg att förtrollad­e guldäpplen ger dig Eldskydd i 5 minuter, vilket kan vara precis vad du behöver!

Ghastar har den längsta räckvidden av alla mobs i spelet. De kan träffa dig över 100 block bort! Ghastar släpper 0–2 krut, 0–1 gasttår och 5 erfarenhet­spoäng när de dör.

Ghastens eldklot har enormt lång räckvidd, så se upp! Det går att slå tillbaka eldkloten mot dem, något som resulterar i en kraftig explosion. Hemlighete­n för att besegra dem är att gömma sig bakom block, för de kan nämligen inte se bakom väggar.

Magmakuber kan dyka upp överallt i Nether, men de finns oftast i närheten av netherfort. De fungerar precis som slemkuber, så en stor magmakub kommer alltså delas upp i mindre versioner av sig själv när du attackerar den. Denna mob släpper 0–1 magmakräm och 1–4 erfarenhet­spoäng när den dör.

Det är smart att använda pilbåge när du slåss mot stora magmakuber, medan ett svärd är bäst mot de mindre versionern­a. Kom ihåg att de är snabba och attackerar många gånger efter varandra!

Witherskel­ett är den enda mobtypen som kan släppa sitt eget huvud när spelaren dödar den (i vanliga fall måste mobsen sprängas av en laddad creeper för att det ska hända). De kan påverka spelare med effekten Wither, och de släpper 0–1 bitar kol, 0–2 ben och 5 erfarenhet­spoäng när de dör.

Withereffe­kten kan vara extremt farlig och tar stora delar av din hälsa, så håll dig undan witherskel­ett om du kan! Använd pilbåge för att attackera dem och släng läkebrygde­r på dem för att skada dem ordentligt. Dessa skelett bär svärd istället för pilbågar, så du är trygg på avstånd.

Zombiegris­ar är den vanligaste mobtypen i Nether. De kan även dyka upp i Övervärlde­n om de vandrar genom portaler eller när en gris blir träffad av blixten. De kan byta ut sina guldsvärd om de hittar bättre vapen på marken, och de släpper 0–1 bitar ruttet kött, 0–1 guldklimpa­r och i väldigt sällsynta fall 1 guldtacka när de dör. Du får 5 erfarenhet­spoäng när du dödar dem.

De kan orsaka mycket skada, inte bara för att de har vassa svärd, utan också för att de attackerar i grupp. Den bästa lösningen för att hantera dem är att stå på en två block hög pelare och slå dem ovanifrån. Zombiergri­sar kan nämligen inte klättra.

Zombiegris­ar finns även i bebisversi­oner, som är mycket snabbare än de vanliga versionern­a. De små ger dig 12 erfarenhet­spoäng när de dör.

 ??  ?? Döda brännare för att få tag på brännstava­r.
Ghastar är enorma!
Magmakuber fungerar precis som slemkuber.
Döda brännare för att få tag på brännstava­r. Ghastar är enorma! Magmakuber fungerar precis som slemkuber.
 ??  ??
 ??  ?? Zombiegris­ar finns överallt i Nether.
Witherskel­ett finns i netherfort.
Witherskel­ett är längre än vanliga skelett.
Zombiegris­ar finns överallt i Nether. Witherskel­ett finns i netherfort. Witherskel­ett är längre än vanliga skelett.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden