Minecraft (Sweden)

Bygg snabbt med kommandon

-

Trött på att lägga varje block på en enorm byggnad för hand? Kommandon kommer att göra ditt liv som Minecraft-byggare lättare.

Helt ärligt, det krävs oerhört mycket hårt arbete för att bygga en Minecraft-stad. Om du gör stora väggar eller många byggnader av samma typ kan det bli ganska tråkigt att lägga lager efter lager med block!

Kommandon kan rädda dig från timmar av tråkigt arbete. Med hjälp av en enkel rad datakod kan du lägga hundratals eller tusentals block på en gång!

Även om byggnaden du tänkt bygga kanske inte är lätt att bygga med kommandon, kan den ha många delar av samma typ av block. Med kommandon kan du lägga många block på samma gång.

Sen kan du använda kommandon för att klona byggnaden och placera en perfekt kopia någon annanstans på kartan. Klonkomman­dot är perfekt för rader av byggnader, identiska hus eller ett kontorsomr­åde.

I den här sektionen får du lära dig hur du använder kommandon, så att du kan spara tid.

Om du inte lyckas få kommandon att fungera kan du använda en generator som skriver dem åt dig.

FYLLKOMMAN­DOT

Fyllkomman­dot kommer vara till hjälp när du försöker lägga flera ton av samma typ av block. Kommandot fungerar perfekt om du vill lägga ett golv i en ny byggnad eller om du bygger en enorm, rak vägg av samma typ av block.

Något som är ännu bättre är att det är ett av de enklaste kommandona att använda. Var försiktig när du kopierar koordinate­rna du vill placera blocken på. En siffra fel eller ett saknat minustecke­n kan förstöra din byggnad. Du kan inte ångra ett fyllkomman­do när det har gjorts!

På nästa sida kan du lära dig hur du lägger ett golv av sandsten med hjälp av kommandot.

Gå till ett hörn av området du vill fylla med sandsten och gräv ett hål ett block djupt. Stå i hålet och tryck på F3 i Javautgåva­n eller skriva skriv kommandot /tp ~ ~ ~ i Minecraft.

I Javautgåva­n kommer du att se ordet Block på vänster sida av skärmen följt av tre siffror. Skriv ned siffrorna.

I Minecraft dyker ett meddelande upp på skärmen som säger att du blivit teleporter­ad till en destinatio­n med tre nummer, men du har faktiskt inte rört dig alls. Det är ~ tecknen som säger till spelet att lämna dig där du är, men det är ett lätt sätt att få koordinate­rna till din nuvarande position. Skriv ned siffrorna. Strunta i allt efter decimalpun­kten. Om du ser 662.388, 4, 275.981, skriver du bara 662,4, 275.

Gå till motsatt hörn, dit du vill att golvet ska vara, och repetera steg 1. Skriv ned koordinate­rna från denna punkt också.

Nu bestämmer du vilket block du vill använda för golvet. Varje block har ett eget ID, som du behöver för att göra kommandot. Gå in på minecrafti­ds.grahamedge­combe.com för att hitta rätt ID för blocket du vill ha. Vissa block, som betong, har många olika färger eller variatione­r av samma block. Om du till exempel vill ha gul betong är det listat som block ID 251:4. Siffran 251 står för betong och 4 står för gul. Så när du skriver ditt kommando använder du ”concrete 4”.

Skriv nu i kommandot. För att fylla golvet med sandsten skriver du:

/fill 982 3 -1117 971 3 -1124 sandstone

Om du vill fylla i det med gul betong skriver du:

/fill 982 3 -1117 971 3 -1124 concrete 4

Du måste ersätta våra koordinate­r med dina. Ta bort kommateckn­en mellan koordinate­rna.

 ??  ?? Det behöver inte ta timmar att bygga en rad med hus. Några minuter räcker!
Det behöver inte ta timmar att bygga en rad med hus. Några minuter räcker!
 ??  ?? Notera de tre siffrorna som följer ordet Block.
Notera de tre siffrorna som följer ordet Block.
 ??  ?? Hitta ID:t för blocket du vill använda.
Hitta ID:t för blocket du vill använda.
 ??  ?? Notera sedan koordinate­rna för motsatt hörn.
Notera sedan koordinate­rna för motsatt hörn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden