Minecraft (Sweden)

15 byggtips

Här får du 15 tips som kommer att göra din stad oförglömli­g.

-

GLÖM INTE DETALJERNA

Skillnaden mellan en vanlig byggnad och en fantastisk byggnad ligger i detaljerna. Bygg inte enorma, platta väggar i samma block. Många block, som sten eller sandsten, finns i flera olika varianter. Använd dem för att göra dina byggnader speciella.

LÅT TAKEN HÄNGA ÖVER

Ett vanligt misstag byggare gör är att bygga tak i linje med väggarna på hus. Om du tittar på taken på de flesta hus sticker de ut lite från väggarna. Dina hus i Minecraft kommer se mer realistisk­a ut om du gör på samma sätt.

GÖM LJUS UNDER MATTOR

Är insidan av din byggnad för mörk? Placera lite glödsten under mattor för att lysa upp ett rum. Mattorna blockerar inte ljuset.

PLACERA UT NÅGRA LANDMÄRKEN

Alla stora städer har landmärken. London har Big Ben (på bilden), San Francisco har Golden Gate-bron, Barcelona har Sagrada Familia. Vad sätter din Minecraft-stad på världskart­an?

ANVÄND EGNA MOBHUVUDEN

Egna mobhuvuden är ett perfekt sätt att få ovanliga block, som tv:n, hamburgare­n och popcornen du ser i köket på bilden, utan mods eller texturpake­t. De finns bara i Javautgåva­n. Du hittar tusentals olika på minecraft-heads.com. Där finns även instruktio­ner för hur du använder dem.

VÄGSKYLTAR

Det kan vara svårt att hitta i en stor stad, speciellt om du spelar i Överlevnad­släge och inte kan flyga. Placera ut skyltar på marken för att hjälpa människor att hitta fram, precis som i en riktig stad.

INGÅNGAR MÅSTE INTE HA DÖRRAR

Det finns inte så många dörrar i Minecraft och allaär i samma storlek. Ingångar behöver dock inte alltid ha dörrar. Moderna byggnader som den här flygplatse­n ser ofta bättre ut utan.

VAR KREATIV MED BANDEROLLE­R

Ett sätt att göra dina byggnader personliga på är att använda banderolle­r. Med dem kan du göra flaggor, former eller till och med logos. Gå in på needcoolsh­oes.com/ banner för att göra egna banderolle­r.

ANVÄND BLOCK PÅ NYA SÄTT

De bästa byggarna är de som kan använda block kreativt. Använd fantasin och försök använda de vanliga blocken på nya sätt. Här har till exempel sängar blivit en soffa och gardinerna i bakgrunden är banderolle­r.

GLÖM INTE ATT DEKORERA

Strunta inte i dekorativa detaljer, som blomkrukor i fönstren. Små detaljer som dessa kan göra att en byggnad ser mycket mer realistisk ut.

STAKET

Byggnader i stora städer är ofta omgivna av staket eller murar. Lägg till väggar och staket runt dina byggnader för att få dem att se mer realistisk­a ut.

FYLL PÅ MED GRÖNT

Glöm inte grönskan i din stad. Träd kan till exempel sättas längs vägar, och inte bara för att det att ser finare ut, utan också för att det hjälper till att rama in vägen och visa blicken vart den ska ta vägen. Kanske passar ett landmärke eller en fontän i slutet?

FIXA LITE GATUKONST

Om du har en stor tråkig vägg på sidan av din byggnad kan du göra något kreativt med den. Vad sägs om lite gatukonst, som på den här byggnaden i Broville? (Se sida 34 för en guide till Broville.)

LÅT VATTNET FLYTA GENOM STAN

Många städer har floder och kanaler. Glöm inte att lägga till vattendrag i din stad. Det ger dig en chans att visa upp dina färdighete­r brobyggare. Dessutom kan du bygga olika slags båtar.

PASSA IN I TIDEN

Gamla byggnader är inte gjorda av nya material. Om du lägger till lite historia till staden i form av till exempel ett slott bör du använda mossig kullersten och klätterväx­ter för att få den att se gammal ut.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden