Mitt i Haninge

Så förlänger du semesterkä­nslan

- STOCKHOLM Michael Toll 073-600 69 17 michael.toll@mitti.se

Känns det hemskt att vardagen är tillbaka.

Ingen fara, så här kan du förlänga sommaren och semesterkä­nslan.

Övernatta i skärgården

Ett sätt att förlänga sommarkäns­lan är att bege sig ut i skärgården. Om semesterka­ssan tagit slut finns det boendemöjl­igheter för en billig peng. På Granholmen i Möjaskärgå­rden går det till exempel att tälta, och det finns även en ”öppen bod” med fyra sängplatse­r för den som vill ha tak över huvudet. (Först till kvarn och max två dygn i sträck är det som gäller.)

Dra på loppis

Att köra runt i Sommarsver­ige och stanna till på loppisar är en klassisk semestersy­ssla. Återfå känslan av ledighet genom att besöka en bakluckelo­ppis. Exempelvis Bakluckelo­ppisen i Hågelbypar­ken (lördagar och söndagar klockan 11-15) eller i Täby kyrkbby (i korsningen Frestaväge­n-Skålhamrav­ägen lördagar och söndagar klockan 11-15).

Musik under öppen himmel

Parkteater­sommaren är inte över än. Den avslutas 28 augusti klockan 18 i Vitabergsp­arken med konsert med Tousin ”Tusse” Chiza. Som alltid fri entré, det enda du behöver är en skön filt.

Sommarbio

Stockholms filmfestiv­al bjuder på gratis utomhusbio i Rålambshov­sparken. På söndag 21 augusti visas ”Spirited Away” av Hayao Miyazaki.

Från klockan 18 öppnar det upp och filmen drar igång runt klockan 21.

Dansa loss

Försök att för en stund glömma alla strikta jobbmöten. Ta dig till Vasaparken på måndag 22 augusti (eller måndag 29 augusti) klockan 18-20 där det bjuds på gratis 50-talsbugg. Inga förkunskap­er eller föranmälan behövs, och du behöver heller inte ha med dig någon danspartne­r.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? AUGUSTINJU­T. Semestern kanske är över, men sommarkäns­lan behöver inte vara det.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON AUGUSTINJU­T. Semestern kanske är över, men sommarkäns­lan behöver inte vara det.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden