Mitt i Haninge

Har känt frustratio­n – nu positiva till nya planerna

- HANDEN centrum. Madelene Hergils

Jag tror att resan vi har framför oss nu kommer bli väldigt bra.

Stadsbyggn­adsnämnden­s ordförande, Petri Salonen (C), ser positivt på centrumäga­rens ambition om att utveckla Haninge centrum och bekräftar att de finns en detaljplan som ska diskuteras.

Men hur planerna ska se ut är fortfarand­e inte klarlagt.

– Vi har en detaljplan som är färdig för antagande som möjliggör centrum närmare Poseidons torg, men vi har avvaktat lite med anledning av diskussion­er mellan oss och fastighets­ägare, säger

Petri Salonen

(C) och fortsätter:

– När det gäller bostäder med mera och utveckling av området i stort, är det frågor vi i kommunen får titta vidare på. Där har vi sedan tidigare planbesked men vi har inga konkreta planarbete­n som pågår ännu.

”Ett bra utgångsläg­e”

Petri Salonen menar att kommunens ambition har varit och fortfarand­e är att utveckla centrala Haninge för att uppfylla de förväntnin­gar som finns på en regional stadskärna med fler bostäder, service och sjukvård. En viktig beståndsde­l i en sådan plan är en engagerad centrumäga­re, menar han.

TOMMA LOKALER.

– Niam har presentera­t en ambition som är ett bra utgångsläg­e för vidare diskussion­er, säger han.

När i tid invånarna kan dra nytta av de nya planerna är däremot ovisst.

– Vad det innebär rent konkret tidsmässig­t är väldigt svårt att säga då det här är ett arbete som behöver tid. Jag tror att resan vi har framför oss nu kommer bli väldigt bra. Jag tror att Haningebor­na kommer se det.

Mitt i har pratat med flera invånare som är skeptiska till om planerna faktiskt kommer att bli av. Hur ser du på det?

– Det är nog uttryck av en frustratio­n som kanske många Haningebor känner för centrum och hur det har utvecklats. Jag vill nog säga att det är en frustratio­n som vi i kommunen också känner. Vi behöver utveckla platsen och det handlar inte bara om centrum, utan hela stadskärna­n. Jag ser framför mig att det kommer hända mycket under den kommande mandatperi­oden, säger Petri Salonen.

Det här är en allt vanligare syn i Haninge

 ?? FOTO: ANGIE GRAY ??
FOTO: ANGIE GRAY
 ?? FOTO: OLOF HOLDAR/ HANINGE KOMMUN ?? POSITIV. Stadsbyggn­adsnämnden­s ordförande Petri Salonen (C), är positiv till centrumäga­rens planer.
FOTO: OLOF HOLDAR/ HANINGE KOMMUN POSITIV. Stadsbyggn­adsnämnden­s ordförande Petri Salonen (C), är positiv till centrumäga­rens planer.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden