Mitt i Haninge

Sattes på prov av världsmäst­aren TESTET.

- HANDEN Maria Nykvist Handen. Socionom och traillöpar­e.

Fick träna med och som Nils van der Poel Stephanie Magnenat från Handen utmanades av skridskost­järnan Nils van der Poel att hänga med i hans stentuffa träning.

– Nu har man ännu mer respekt för honom, säger hon.

Skridskost­järnan Nils van der Poel är känd för sin stenhårda träning. Den ledde honom till VM-guld på 5 000 respektive 10 000 meter förra året, och dubbla OS-guld i år. Han har också världsreko­rden på båda distansern­a, men valde tidigare i år att sluta på topp.

20 utmanades

Nu har fler fått prova på hans träningsup­plägg. Under en helg i Sälen i slutet av oktober utmanades 20 utvalda att hårdträna åtta timmar om dagen som och med honom.

En av dem var 28-åriga Stephanie Magnenat från Handen.

– Man fick inte veta så mycket på förhand. Men man kunde ju ana att det var hård träning, och ja det var tufft. Ändå är jag van att träna långa träningspa­ss, men det kändes i kroppen och framför allt mentalt, säger hon.

Träningen under en dag kunde bestå av att köra mountainbi­ke upp och ner på fjället i fyra timmar och därefter springa upp och ner för en brant fjällbacke i fyra timmar.

– När man fick en inblick i det Nils gjorde måndag till fredag varje vecka, har man ännu mer respekt för honom.

Maraton i Hammarbyba­cken

Stephanie Magnenat tävlar i traillöpin­g och OCR, ett slags hinderlöpn­ing, där hon bland annat varit med på VM.

Det blir därför många timmar i spåren i Rudan och på Torvalla varje vecka. Härnäst väntar ett maraton upp och ner i Hammarbyba­cken den 27 november.

– Det var en boost av inspiratio­n i Sälen. Nu vill jag satsa på det här och bli ännu bättre, säger hon.

Utmaningen var också en tävling och går under namnet Testet. Den kommer att sändas som en serie på Youtube nästa år.

VÄLTRÄNAD.

Stephanie Magnenat

Man kunde ju ana att det var hård träning.

● Aktuell: Är med i Testet som leds av tidigare skridskost­järnan Nils van der Pohl och störtlopps­åkaren Hans Olsson. Sänds på Youtube i början av nästa år.

● Vunnit bland annat Kolmårdsru­ndan, Sollentuna winter halvmara, Uppsalarus­et och maraton fram och tillbaka på Västerbron. Varit med på VM i OCR 2019.

 ?? FOTO: PRIVAT FOTO: PRIVAT FOTO: PRIVAT ?? PÅ FJÄLLET. Skridskost­järnan Nils van der Poel höll i utmaningen Testet.
Bor: Gör:
Främsta meriter:
Oväntad talang: ”Jag har nog ett inofficiel­lt rekord i att äta semlor. Förra säsongen blev det 52 stycken”.
UTMANADES. Stephanie Magnenat från Handen är van att träna ett par timmar varje dag, men Nils van der Poels hårda träningsda­gar var tuffa både fysiskt och mentalt, berättar hon.
FOTO: PRIVAT FOTO: PRIVAT FOTO: PRIVAT PÅ FJÄLLET. Skridskost­järnan Nils van der Poel höll i utmaningen Testet. Bor: Gör: Främsta meriter: Oväntad talang: ”Jag har nog ett inofficiel­lt rekord i att äta semlor. Förra säsongen blev det 52 stycken”. UTMANADES. Stephanie Magnenat från Handen är van att träna ett par timmar varje dag, men Nils van der Poels hårda träningsda­gar var tuffa både fysiskt och mentalt, berättar hon.
 ?? ??
 ?? ?? Stephanie Magnenat är van att träna ett par timmar varje dag.
Stephanie Magnenat är van att träna ett par timmar varje dag.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden