Mitt i Järva

Hjullastar­e körde in i gallerian

ANDRA GÅNGEN. Liknande händelse i augusti

- Michael Toll Emma Löf Hagström

För bara några veckor sedan körde två bilar in Kista galleria. I onsdags morse var det dags igen.

– Det är otroligt tråkigt att det händer igen, säger Niko Paleovrach­as, affärsområ­deschef på Citycon som äger gallerian.

Vid femtiden på onsdagsmor­gonen körde en stor hjullastar­e in i Kista galleria, efter att först ha krossat entrén till en hamburgerr­estaurang.

Enligt Brottsplat­s Stockholm körde hjullastar­en sedan vidare in i gallerian och rakt in i ett växlingsko­ntor.

Polisen fick larm om händelsen efter att ha fått samtal om en hög smäll i området, men när den första patrullen kom till platsen var det inga gärningspe­rsoner kvar.

”Sökandet efter gärningsmä­n har hittills varit resultatlö­st”, skrev polisen på sin hemsida på onsdagsmor­gonen.

De skrev vidare att en teknisk undersökni­ng skulle genomföras på platsen och att det i onsdags morse inte verkade som att gärningspe­rsonen eller personerna ska ha tagit sig in i någon butiksloka­l.

Liknande händelse

För bara några veckor sedan, tisdag 16 augusti, genomförde­s en mycket liknande kupp. Då körde två bilar in genom samma restaurang och vidare in gallerian mot ett växlingsko­ntor. Den gången fick gärningsmä­nnen inte med sig något gods eller värdesaker.

– Vi hade precis gjort i ordning allt sedan förra incidenten då de drabbade hyresgäste­rna fick lida stor skada. Det är otroligt tråkigt att det händer igen, säger Niko Paleovrach­as, affärsområ­des- chef på Citycon.

Skalskydde­t ska stärkas Efter händelsen i augusti i påbörjades ett arbete med d att stärka skalskydde­t vid d gallerian, berättar han.

– De senaste åren har vi i på olika sätt kunna sänka a antalet incidenter i gallerian kraftigt, men just sådant här är väldigt svårt att förutse. Vi ser nu över våra rutiner nattetid och har en tät dialog med både polisen och staden, som äger marken utanför, om hur vi ska kunna förhindra sådana här händelser i framtiden.

Nu påbörjas ytterligar­e ett arbete för att de drabbade hyresgäste­rna ska kunna komma i gång med sina verksamhet­er så fort som möjligt.

– Vi kommer bistå med all hjälp som de behöver, säger Niko Paleovrach­as.

Vi hade precis gjort i ordning allt sedan förra incidenten.

 ?? ??
 ?? ANTON KYHLBÄCK FOTO: FOTO: ANTON KYHLBÄCK ?? AVSPÄRRAT. Polisen spärrade av ett område vid gallerian för att göra en teknisk undersökni­ng. ÅTERKOMMAN­DE. För några veckor sedan genomförde­s ett liknande försök på exakt samma plats.
ANTON KYHLBÄCK FOTO: FOTO: ANTON KYHLBÄCK AVSPÄRRAT. Polisen spärrade av ett område vid gallerian för att göra en teknisk undersökni­ng. ÅTERKOMMAN­DE. För några veckor sedan genomförde­s ett liknande försök på exakt samma plats.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden