Mitt i Järva

Polis sköt varningssk­ott efter inbrott

Fyra gärningsmä­n anhållna – misstänks för flera brott

- Anhållna Emma Löf Hagström emma.hagstrom@mitti.se 08-550 550 65

I samband med ett gripande efter ett inbrott i Kista galleria i helgen avlossade polisen ett varningssk­ott. Fyra personer är nu anhållna i ärendet.

KISTA

Strax innan klockan sju på söndagsmor­gonen den 27 november gjorde polisen en insats i Kista, eter att ha stoppat två fordon med sammanlagt fyra gärningsmä­n på lykt eter ett inbrott i en modebutik i Kista galleria.

– Det var fyra personer som gjort inbrott i en butik i Kista galleria som sedan kunde gripas när de försökte ly, på en plats inte alls så långt ifrån själva gallerian, sa Helena Boström Thomas, presstales­person hos polisen, på måndagen. I samband med gripandet avlossade en polis ett varningssk­ott. Därför utreds nu händelsen av särskilda åklagarkam­maren vid Åklagarmyn­digheten för granskning.

– Det är rutin att inleda förundersö­kningar om en polis har skjutit, för att se om ett brott har begåtts eller inte. Mer än så kan jag inte säga om just den situatione­n, sa Helena Boström Thomas.

Utöver förundersö­kningen om skottet har en brottsutre­dning om grov stöld, grovt olaga hot, försök till dråp alternativ­t grov misshandel inletts mot de misstänka gärningsmä­nnen.

– De har hörts av polis och eter det beslutade åklagare om att anhålla dem, säger Helena Boström Thomas.

I skrivande stund sitter de fyra gripna personerna anhållna. Eter att den här tidningen gick i tryck kom besked om huruvida de ska häktas eller inte.

Under de senaste månaderna har två inbrott skett i gallerian genom att gärningspe­rsoner kört in i gallerian med fordon.

Den här gången ska det dock inte ha gått till på det sättet.

– Nej, de har tagit sig in på ett mer klassiskt sätt och brutit sig in i butiken, sa Helena Boström Thomas.

Ingen ska ha kommit till skada vid händelsern­a, och ingen annan ska ha varit i butiken när rånet skedde.

Det är rutin att inleda förundersö­kningar om en polis har skjutit, för att se om ett brott har begåtts eller inte.

 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? INBROTT. Fyra gärningsmä­n bröt sig in i Kista galleria på söndagen. När de greps avlossade polisen ett varningssk­ott. Arkivbild.
FOTO: LEIF OLDENBURG INBROTT. Fyra gärningsmä­n bröt sig in i Kista galleria på söndagen. När de greps avlossade polisen ett varningssk­ott. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden