Mitt i Nacka

Jag shoppar i Nacka om ni inte fixar p-situatione­n!

- Elisabeth, stolt men just nu väldigt irriterad Värmdöbo

augusti var jag vid Värmdö köpcentrum (Mölnvik) och skulle shoppa inför skolstart. Efter att ha spenderat ett antal tusen kronor kom jag ut och hade fått en p-bot då jag vid ett tillfälle under shoppingen­s gång inte hade koll på tiden.

Jag parkerade bilen lite efter klockan 12 och p-boten var utställd 15.27, några minuter efter att jag förfärat insåg att jag var tvungen att avbryta shoppingen och rusa till bilen.

Jag var där 15.35 men då satt där en p-bot på 500 kronor och inte en p-vakt inom synhåll. Hade då spenderat inte bara 2 000–3 000 kronor, utan avsevärt mer och hade tänkt handla lite till men

En lördag i

blev så himla arg att jag åkte hem i stället.

Om man nu vill att Värmdöborn­a ska handla lokalt så kanske man ska ta och tänka om. Ska man inte i godan ro kunna shoppa, handla mat, äta lunch, klippa sig, ta en fika eller vad man nu väljer att göra utan att behöva ha koll på tiden hela tiden och rusa ut till bilen för att snurra på plattan/flytta på bilen?

Varför inte göra som Sickla som också har en massa p-platser utomhus? Där tillkommer en avgift på 20 kronor per påbörjad halvtimme efter de tre fria timmarna (max 200 kr/dag).

Med totalt fyra betalnings­alternativ:

Betala i automat, automatisk betalning via registreri­ng, i efterhand inom 48 timmar – väljer man inte något av dessa alternativ så skickas en faktura och då tillkommer fakturerin­gsavgift.

Jag vet från diverse Värmdörela­terade forum på sociala medier att jag inte är den enda person som är urbota less på p-situatione­n i Värmdö.

Fram till dess att Värmdö köpcentrum uppdateras med ett kundvänlig­t alternativ till parkering kommer jag hädanefter att förlägga min shopping i Nacka kommun i stället.

Trist!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden