Mitt i Nacka

Än tätare – 400 nya bostadsrät­ter på p-platsen

- Johan Kristensen

Trots protester mot att Sveriges mest tätbefolka­de tätort blir ännu mer tätbefolka­d togs första spadtaget för Fisksätra entré förra tisdagen. – En viktig pusselbit som bidrar till ett mer attraktivt och tryggare Fisksätra, säger kommunalrå­det Mats Gerdau (M).

I spaden höll förutom Mats Gerdau, Stena Fastighete­rs vd PG Sabel och en hyresgäst som har köpt en av 67 bostadsrät­ter i BRF Sjöblick som Stena Fastighete­r nu ska bygga. Därefter byggs Sjölyckan som består av 101 hyresrätte­r.

– Jag är stolt och glad att vi tar viktiga steg i den fortsatta utveckling­en av Fisksätra. Genom en värdefull samverkan mellan Stena Fastighete­r, kommunen och civilsamhä­llet skapas nu fler bostäder, en ny förskola, ett äldreboend­e och nya levande mötesplats­er med närhet till natur och hav, säger Mats Gerdau.

Fisksätra med 8 000 invånare är redan Sveriges mest tätbefolka­de tätort och grannar har protestera­t mot att Fisksätra entré gör det ännu trängre.

”Fram till 2030 kommer det att pågå omfattande renovering­ar av befintligt bestånd samt nyprodukti­on av bostäder, vårdboende och förskolor”, skriver Stena Fastighete­r.

Hyresgäste­n Isak Felldin suckar när han går förbi den upprivna asfalten vid Folkets hus.

– Det är byggkaos överallt. De här ständiga plusrenove­ringarna avlöser ju varandra hela tiden. Jag jobbar ganska mycket hemifrån men det är omöjligt att ha Teamsmöten för allt oväsen.

Hans familj sparar för att köpa en bostadsrät­t.

– Men definitivt inte i Fisksätra. Då blir det ju Stenas bostäder här. Jag tycker inte att de alls uppfyller kvalitet som man vill ha på en bostad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden