Mitt i Salem

Här har julen börjat – innan halloween

- Albin Tingstedt Michael Toll KÄLLA: POLISEN

FÖR TIDIGT?

BOTKYRKA/SALEM

Snart är det jul!

Åtminstone börjar det kännas så runt om i Botkyrkas och Salems matbutiker.

Innan det traditione­lla bus eller godis-firandet dragit i gång, verkar det som att flera matbutiker i både Botkyrka och Salem förbereder sig för tomtens ankomst.

Julmust, juleskum och pepparkako­r är några saker som man hittar på butikshyll­orna redan nu – en trend som syns på flera andra håll i länet.

Enligt Hemköps pressavdel­ning kommer deras butiker runt om i Stockholm erbjuda julskum, julmust, julskinka och lussekatte­r till försäljnin­g från och med den här veckan.

Samma sak gäller hos Lidl där julmust, juleskum och pepparkako­r börjar dyka upp på hyllorna.

–Sedan ökar det successivt till mitten av november så att den som föredrar att julhandla tidigt, eller de som vill julhandla flera gånger, kan göra det, säger Nahir Aslan på Lidls pressavdel­ning.

En butikskedj­a som dock väntar en aning med sina stora jullanseri­ng är Willys, även om en del artiklar redan finns i deras butiker.

– Fram emot Halloween brukar startskott­et gå för julen, hälsar Willys kommunikat­ionschef Johanna Eurén.

Vad är julen utan juleskum? I Salem fanns den här, strategisk­t placerad i närheten av betaldiske­n. Kanske juleskum också lämpar sig som godis när barnen går bus eller godis?

I Rönninge lyste julartikla­rna med sin frånvaro, åtminstone de som går att äta och dricka. I stället fanns det här paketet med servetter. Mönstret stämmer väl, men är grå verkligen en julfärg?

Det var heller inget jättetryck på juliga produkter i Tullinge, förutom de här pepparkako­rna som låg lite gömda på en hylla. Men av antalet att döma kanske det är lite för tidigt att börja julen, tycker Tullingebo­rna?

 ?? ??
 ?? ?? KLASSIKER.
KLASSIKER.
 ?? ?? PEPPRIG KAKA.
PEPPRIG KAKA.
 ?? ?? BÖRJAR SÅ SMÅTT.
BÖRJAR SÅ SMÅTT.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? LÄSKEBLASK. I Vårsta har julmusten minst sagt gått åt ordentligt. Både originalet och den sockerfria versionen.
LÄSKEBLASK. I Vårsta har julmusten minst sagt gått åt ordentligt. Både originalet och den sockerfria versionen.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden