Mitt i Salem

Norsborg har Botkyrkas bästa lag

Avancerar till division 3 efter en säsong utan förluster

- Albin Tingstedt 08-550 550 24 albin.tingstedt@mitti.se

NORSBORG

Efter stor dramatik – ända in i slutminute­rna – stod det klart att Norsborg FC:s damlag startar i division 3 nästa säsong, och kan därmed titulera sig Botkyrkas bästa fotbollsla­g på damsidan.

Genom hela serien har det varit en kamp mellan Norsborg FC och Västerhani­nge IF. Båda lagen går in i sista omgången med samma poäng, som obesegrade. Allt avgörs nu – vinnaren går upp i trean.

Matchen startar. Ett mål, två mål, tre mål. Matchen börjar bra för Norsborgst­jejerna. Men pressen är påtaglig. Efter 83 minuter står det 4–0 till besökarna. Samtidigt, i Västerhani­nge, har Västerhani­nge IF också gjort fyra mål. Men det vet inte tjejerna på plan. De skriker till tränaren Milad Shamoun: Hur många mål till? Ett, svarar han. Alla tjejerna hör, och minuterna som följer gör Norsborgsl­aget tre mål till.

– Jag kommer ihåg att jag stod med champagnef­laskan och väntade på att domaren skulle blåsa av, och när han gjorde det sprutade vi champagne på varandra. Känslan var helt sjuk. Jag får gåshud när jag tänker på det, säger spelaren Linda Rhawi.

– Under den korta tid jag tittade upp mot fyrverkeri­erna mindes jag tillbaka på allt stöd vi fått och allt vi kämpat för. Det fanns inte mycket att säga där och då. Tårarna föll, fyller lagkamrate­n Sibel Göker i.

Det är kul att se att det är så många som stöttar oss.

Blir en tuff uppgift

Till våren väntar seriestart i division 3 för Norsborgst­jejerna som bara förra året startade i division 5. Och även om målet är att ta sig vinnande ur den kommande striden, är tjejerna ödmjuka inför att det kommer att bli en tuff uppgift.

–Tankarna är att vi ska kämpa oss genom hela nästa år, lika mycket som vi kämpade detta år om inte mycket mer, det kommer bli väldigt tufft men det ska bli superkul med lite hårdare motstånd, säger Evelin Kachoas.

Framgångar­na ligger i den tajta truppen, berättar de.

– Vi är ett glatt gäng i alla olika åldrar och det är väldigt familjärt. Det ska vara roligt att spela fotboll och det är det i vårt lag, säger Darine Karlsson.

– Vi har kämpat med varandra, och höjt varandra när vi haft det tufft. Vi är som en familj, och jag tror det är det som har gjort att vi tagit oss till där vi är i dag, fylled Linda Rhawi.

Tackar supportrar­na

Tjejerna vill ge en stor eloge till supporters­karan.

– Det är kul att se att det är så många som stöttar oss. Det tror jag har tagit oss långt och det är vi jättetacks­amma för. För det är sjukt kul att se att man har en så stor publik som tittar på en, säger Linda.

–Deras stöd har betytt mycket. De har kommit i regn, och offrat sina soliga dagar för att titta på oss – även bortamatch­er, säger Sibel.

Och hon har egentligen bara en enda uppmaning inför nästa säsong:

– Fortsätt titta!

 ?? ?? AVANCERAR.
Evelin Kachoa, Linda Rhawi, Sibel Göker och Darine Karlsson är en del av Botkyrkas bästa fotbollsla­g på damsidan.
SERIESEGRA­RE. Hela truppen innan sista matchen som resulterad­e i att Norsborgst­jejerna tar plats i division 3 till våren.
BOLLTROLLA­RE. Hårt jobb gav dem segern, men även ett stort mått skicklighe­t.
AVANCERAR. Evelin Kachoa, Linda Rhawi, Sibel Göker och Darine Karlsson är en del av Botkyrkas bästa fotbollsla­g på damsidan. SERIESEGRA­RE. Hela truppen innan sista matchen som resulterad­e i att Norsborgst­jejerna tar plats i division 3 till våren. BOLLTROLLA­RE. Hårt jobb gav dem segern, men även ett stort mått skicklighe­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden