Mitt i Salem

Skidspåren i Riksten säkrade

- Albin Tingstedt

HOTADE? Årets skidspår var hotade eftersom spårsläden inte längre var tillgängli­g. Ett tag såg det ut som att det inte skulle bli några skidspår på Rikstens golfbana i år.

Men efter ett stort engagemang bland Tullinges och Stockholms skidåkare är skidspåren­s framtid säkrade – så länge Kung Bore vill väl.

”Tror många minns och njöt av skidspåren de senaste två åren på Rikstens Golfbana. Och jag tror det är många av er som vill ha skidspår där även denna vinter. Tyvärr har vissa käppar satts i våra hjul.”

Så inleder Jakob Skogholm sitt budskap till Tullingebo­rna och skidåkarna i Stockholm.

De senaste åren har han fått låna en spårsläde av Lida friluftsgå­rd. Men i år är det osäkert om han kommer att få tillgång till samma spårsläde som han fått låna tidigare.

Men Jakob Skogholm hänger inte läpp över det. I stället vädjade han till Tullingebo­rna och alla skidentusi­aster i södra Stockholm.

Mitt i natten lade han upp en text på sociala medier där han beskrev situatione­n – att skidspåren på golfbanan var hotade – och lämnade ett telefonnum­mer dit man kunde swisha för att bidra till en ny spårsläde.

Fick stänga av Swish

När han vaknade senare samma dag, vid 12-snåret, möttes han av en välkommen syn: 70 personer hade totalt swishat samman 12 000 kronor.

–Jag visste att engagemang­et var stort för vi får alltid stor uppskattni­ng när vi drar spåren, men att det skulle gå så här fort trodde jag inte, säger Jakob Skogholm.

Så det första han gjorde var att stänga av sin Swish, tacka alla som swishat och meddela att det räcker långt och väl för en ny släde.

–Det kan ju vara så att hela situatione­n löser sig med Lida. Och då swishar jag ju tillbaka pengarna. Men det är kul att se att det finns ett så stort engagemang för det här, säger han.

 ?? FOTO: JAKOB SKOGHOLM ?? RIKSTEN
FOTO: JAKOB SKOGHOLM RIKSTEN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden