Mitt i Sigtuna

Arlandagym­nasiet får PT-utbildning

- MÄRSTA Jens Kassnert

Drömmer du om att bli PT? Då finns snart chansen i Märsta. Arlandagym­nasiet utökar sitt utbud.

Arlandagym­nasiet breddar sitt utbud av utbildning­ar från och med hösttermin­en 2023. Då tillkommer två utbildning­ar, en för att bli licenserad PT och en specialped­agogisk verksamhet inom samhällsve­tenskaplig­a programmet.

– Med den här satsningen vill vi fånga upp de ungdomar som är intressera­de av hälsa och livsstil, säger Sari Geary, rektor för yrkesprogr­ammen på Arlandagym­nasiet i ett pressmedde­lande från Sigtuna kommun.

Hon poängterar att den som vill söka programmet inte behöver vara på att söka behöver absolut inte vara ”en vältränad idrottsutö­vare”.

– Kunskapern­a som eleverna får handlar både om människans mentala och fysiska hälsa, något som både utvecklar dem själva och kan förbättra andras välmående i ett framtida yrke, säger hon.

I dag finns redan en idrottspro­fil på Arlandagym­nasiet där elever välja att kombinera sin gymnasieut­bildning med en satsning på handboll, fotboll, innebandy, ishockey eller e-sport. Nu hoppas skolan locka fler tjejer med den nya profilen Träning och ledarskap.

Specialped­agogik

Förutom PT-utbildning­en startar Arlandagym­nasiet ytterligar­e en ny utbildning. Det handlar om en specialped­agogisk verksamhet inom det samhällsve­tenskaplig­a programmet­s inriktning beteendeve­tenskap, med undervisni­ng i mindre grupp och i egna lokaler.

I dag finns inte denna utbildning i kommunen och ungdomar som behöver specialped­agogiskt stöd måste därför resa till i andra kommuner.

– Arlandagym­nasiet ska vara en attraktiv skola som rustar våra ungdomar för arbetslive­t, säger Mattias Askerson (M), ordförande i utbildning­s- och arbetsmark­nadsnämnde­n i pressmedde­landet.

 ?? FOTO: SIGTUNA KOMMUN ?? INTRESSE. Det är främst ett intresse för hälsa och livsstil som är viktigt för den som söker den nya utbildning­en.
FOTO: SIGTUNA KOMMUN INTRESSE. Det är främst ett intresse för hälsa och livsstil som är viktigt för den som söker den nya utbildning­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden