Mitt i Sigtuna

Polisen söker vittnen efter mord i Märsta

UTREDNING. Misstänkt inblandade frihetsber­övades

- Jens Kassnert jens.kassnert@mitti.se

En 28-årig man blev skjuten till döds på Norrbackav­ägen i Märsta i oktober. Nu har polisen säkrat spår och hittat misstänkt inblandade. De söker nu fler vittnen.

MÄRSTA

11 oktober strax före tio på kvällen sköts en 28-årig man till döds med flera skott på en parkering vid Norrbackav­ägen i Märsta.

Vittnen har sett att en person lämnat platsen direkt eter skotten.

I samband med detta, upptäcktes också brinnande kläder i närheten. Sedan dess har ett idogt utrednings­arbete pågått. Polisens tekniker har säkrat spår i resterna av branden. Utredninge­n är nu inne i en intensiv fas.

Polisen meddelar på sin hemsida att flera personer är misstänkta för inblandnin­g i mordet och sitter frihetsber­övade. Men hur många det rör sig om, när de greps eller vilken misstankeg­rad det rör sig om vill de inte kommentera ytterligar­e.

– Jag kan inte riktigt uttala mig mer om det. Grova brott och åklagare har jobbat hårt i det ärendet och jag kan inte föregå det arbetet, säger Stephan Kiernan, som är chef för polisens satsning mot gängkrimin­alitet i polisområd­e Stockholm Nord.

” Vi har ett väldigt tätt och nära arbete inom hela polisområd­et.

Söker vittnen

Nu hoppas polisen att de ska få in fler tips och vittnesupp­giter angående Norrbackam­ordet och utesluter inte att fler personer kan gripas. De låter meddela att inget tips är för litet, det kan vara den avgörande pusselbite­n som får mordgåtan att klarna.

Under den senaste månaden har flera grova brott begåtts i Stockholms län där skjutvapen har använts. Polisen meddelar att ett stort antal personer är gripna i de olika ärendena.

Men om Norrbackam­ordet har något med dessa skjutninga­r eller konflikter att göra vill polisen varken bekräta eller dementera så länge utredninge­n pågår.

Tätt samarbete

Polisens strävan mot att samordna arbetet mot det eskalerand­e våldet fortsätter och enligt Stephan Kiernan går det framåt. Mycket på grund av ett samarbete mellan de olika polisenhet­erna i länet, från norr till söder.

– Vi har ett väldigt tätt och nära samarbete inom hela polisområd­et när det gäller grova brott. Jag har verkligen sett att det fungerar bättre på sistone, och då har jag ändå jobbat länge inom polisen. Vi delar informatio­n vid rätt tillfällen och ligger nära kommunens arbete mot kriminalit­et, säger han.

 ?? FOTO: JENS KASSNERT ?? Många lämnade blommor och tände ljus vid platsen för mordet.
FOTO: JENS KASSNERT Många lämnade blommor och tände ljus vid platsen för mordet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden