Mitt i Sigtuna

Skånela vann – nu är de klara för Handbollsl­igan

”Det är olidligt och inte hälsosamt”

- Jens Kassnert jens.kassnert@mitti.se 08-550 554 99

När man sitter på läktaren mår man fysiskt dåligt. Jag vågar knappt titta ibland.

Skånela vann över Aranäs med 3–0 i matcher och blev därmed klara för Handbollsl­igan. Det är andra gången någonsin herrarna spelar i högsta serien.

MÄRSTA/KUNGSBACKA

Jaaaa! Så lät jublet när slutsignal­en mellan Aranäs och Skånela ljöd. Då stod det klart att Skånelas herrar vunnit bortamatch­en med 33-31 och kvalserien med 3-0 i matcher.

Därmed stod det också klart att klubben blev klart för Handbollsl­igan, den högsta serien, nästa säsong. Förra och enda gången hittills som laget spelat i handbollen­s inrum var säsongen 2012/13.

”Vår tur”

– Det är galet. Vi är så glada och irande hela natten, säger en lyrisk Jimmy Karlsson som är sportchef i Skånela IF.

Förra säsongen föll Skånela på målsnöret och förlorade kvalet med 3-2 i matcher. Så skulle det inte bli denna gång.

– Vi har ju kvalat upp till Handbollsl­igan i fyra eller fem säsonger nu och vi har förlorat i sista matchen och på små marginaler och på otur så det kändes att det var vår tur nu. Ingenting har gått emot under kvalet, spelare var friska och inga röda kort så handbollss­pelet ick avgöra och det var ganska tydligt att vi var bättre än Aranäs, säger han.

Supportrar firade hemifrån

På O’learys i Märsta hade många Skånelasup­portrar samlats för att titta på matchen. Även där var det fest och det lokala lagets seger irades. Sportchefe­n kan känna igen sig i känslorna supportrar­na både på plats i Kungsbacka och hemma kände innan det var klart.

– Jag sitter ju numer på läktaren och kan inte göra så mycket åt det som händer på planen. När man sitter på läktaren mår man fysiskt dåligt. Jag vågar knappt titta ibland, det är olidligt och inte hälsosamt egentligen, säger Jimmy Karlsson.

Nu väntar välförtjän­t vila för laget innan förberedel­serna för nästa säsong tar vid. Innan dess är det dags för en fest tillsamman­s med supportrar­na på Oléarys i Märsta under lördagskvä­llen.

 ?? ??
 ?? FOTO: SKÅNELA IF ?? Mattias Flodman tillsamman­s med assisteran­de tränare Tim Lindqvist efter Skånelas seger mot Aranäs.
FOTO: SKÅNELA IF Mattias Flodman tillsamman­s med assisteran­de tränare Tim Lindqvist efter Skånelas seger mot Aranäs.
 ?? FOTO: SKÅNELA IF ?? Skånela IF är klara för högsta serien i handboll.
FOTO: SKÅNELA IF Skånela IF är klara för högsta serien i handboll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden