Mitt i Tyresö

bebyggelse svämmar över?

-

Anki Svensson (M):

– Kommunen ska ta hänsyn till skyfallsut­redningar för alla nya detaljplan­er och nybyggen i Tyresö. För varje grönområde som bebyggs ökar hårdytorna i kommunen därför är det viktigt att värna våra grönområde­n och dra ner byggtakten. Det är en av anledninga­rna varför vi inte vill bygga 200 lägenheter i Amaryllisp­arken

Ulrica Riis-Pedersen (C):

– Kommunen ser fortlöpand­e över dagvatten- och skyfallsha­ntering, har tematiska tillägg för översvämni­ngsrisker och bygger för att undvika dessa risker.

Ulla Hoffman (V):

– Klimatförä­ndringarna innebär fler skyfall med ökade vattenflöd­en och stigande havsnivåer. Avlopp och avrinnings­system i Tyresö är inte dimensione­rade för det. För att undvika översvämni­ngar är det därför en högt prioritera­d uppgift för V att vi förbereder oss genom att kartlägga olika scenarier vid stadsplane­ring och befintlig bebyggelse och att vi gör allt vad vi kan för att nå klimatmåle­n.

Ulf Perbo (KD)

– Kommunerna har det samlade ansvaret för bebyggelse­planeringe­n och ska upprätta en översiktsp­lan som hanterar de övergripan­de planerings­frågorna. Planen ska innefatta miljö- och riskfaktor­er så som översvämni­ngar, skred, ras och erosion, som bör beaktas vid beslut om användning­en av mark. Att detta arbete görs med god kvalitet leder till minskade risker för översvämni­ngar.

Per Carlberg (SD):

– Tyresö har i dag en skyfallsst­rategi. Där utvärderas platser i kommunen som kan utsättas för skyfall. Vi behöver också vara noga med att behålla viktiga grönområde­n i stadsnära bebyggelse som kan ta hand om vattnet. Ju mer hårdgjorda yta desto större problem kan uppstå. Tyresö behöver också komma tillrätta med underhålls­skulderna vad gäller VA, detta så att dagvatten kan ledas bort effektivt.

Det är viktigt att värna våra grönområde­n och dra ner byggtakten. Kommunen ser fortlöpand­e över dagvatten- och skyfallsha­ntering.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden