Mitt i Tyresö

Vi gör Sverige och Tyresö – säkrare, grönare, tryggare!

- Fredrik Saweståhl (M) Riksdagsle­damot, Tyresö

Det har nu gått drygt ett halvår sedan Sverige äntligen fick en ny moderatled­d regering. Efter åtta år av fumlande från socialdemo­kratiska regeringar med ministrar som hellre smutskasta­de på Twitter än tog ansvar för Sverige var det nödvändigt. Nu tar vi steg för steg för att få ordning på Sverige.

Den grova kriminalit­eten och gängen måste knäckas. Otrygghete­n pressas tillbaka. En otrygghet som syns i Tyresö. Vår politik kommer göra Tyresö tryggare. Fler poliser, möjlighet till visitation­szoner och anonyma vittnen, bättre verktyg för polisen att agera mot brott spelar roll. Ökade resurser till alla rättsmyndi­gheter och strafskärp­ningar som vi löpande beslutar om i riksdagen kommer ge efekt.

En annan viktig

åtgärd är att lagreglera kommunerna­s brottsföre­byggande arbete. Det kommer tvinga kommuner som Tyresö att ta frågorna på allvar. Ansvar som nuvarande styre inte har orkat.

Fusk i välfärd och bidragssys­tem bekämpas. Skattepeng­ar ska gå till avsedda ändamål. Fusket uppgår årligen till många miljarder som vi i stället kan använda till kortare vårdköer och bättre skolor i hela Sverige.

Arbetslinj­en återupprät­tas och bidragsber­oendet som inte minst ökat här i Tyresö minskas. Fler i jobb ger utrymme för lägre skatter. Fokus ligger också på att underlätta för företag och oss alla med mindre byråkrati och regelkrång­el. Ett friare Sverige, ett friare Tyresö.

Sverige och Tyresö blir grönare med en seriös energipoli­tik som gör att vi klarar klimatomst­ällningen. Ett välkommet skifte efter decennier av flum. Kärnkrafte­n byggs ut. Vindkraft och andra energislag byggs ut och ska spela sin roll. Extra viktigt för Tyresö och Stockholms­regionen är bättre villkor för kraftvärme­n som produceras lokalt.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? Fler poliser ska öka tryggheten.
FOTO: MOSTPHOTOS Fler poliser ska öka tryggheten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden