Mitt i Tyresö

SAMARBETE. Har jobbat som annat än polis – ska hjälpa att se situatione­r ur fler perspektiv ”

- Maja Johansson

Ökad trygghet och minskad brottsligh­et. Det är vad Tyresös nya kommunpoli­s Soie Ordell vill uppnå med sitt arbete.

– Jag vill vara en hjälpande hand, säger Soie Ordell som började sin nya tjänst i mars.

Hennes uppgit som kommunpoli­s är att driva polisens brottsföre­byggande arbete i samarbete med bland annat skolan, socialtjän­sten och fritidsgår­darna, men även med närings- och föreningsl­ivet. Det kan vara allt från informatio­nskampanje­r mot äldrebedrä­gerier och nå ut till personer som berörs av relationsb­rott till att genomföra åtgärder för att arbeta bort öppna drogscener.

Hon fungerar som en länk mellan polisen och de olika samhällsak­törerna, och är deras kontaktper­son till den lokala polisen.

– Det kan ha hänt något i skolan, då kan de ringa till mig för att bolla och rådfråga.

Har jobbat länge i området

En fråga som är viktig för henne är att ler vuxna ska innas runt barn och unga som riskerar att hamna i kriminalit­et. Där är inte bara polisen inblandad utan en mängd olika aktörer i samhället, och där har Soie Ordell

tät kontakt med bland annat skolan och socialtjän­sten för att se hur de bäst kan hjälpa personerna.

– Vi är överens om att vi gör ett bättre arbete tillsamman­s. Det är viktigt att vi aldrig nöjer oss utan är öppna för att ställa om, förändring är inte så himla farligt.

Soie Ordell har jobbat som polis inom lokalpolis­område Nacka sedan 2008, bland annat som kommunpoli­s. Men hon har också jobbat som trygghets- och säkerhetss­amordnare i Värmdö kommun och som fältassist­ent.

– Jag har fått se situatione­r ur lera typer av perspektiv, jag har ett stort kontaktnät och en större förståelse för beslutspro­cesser i kommunen. En vidare bild.

Hon tror att det inns alla förutsättn­ingar för ett ännu starkare förebyggan­de arbete i kommunen.

– Även om vi gör mycket bra saker så kan vi alltid bli lite bättre, och det vill jag sträva eter.

Samarbete är nyckeln enligt henne och hon menar att myndighete­r i hela regionen blir bättre och bättre på just samarbete för att tampas med större problem, som att arbeta bort de öppna drogscener­na. Bland annat så kan de dela lägesbild och lyckade insatser med varandra.

– Vi behöver inte uppinna hjulet gång på gång.

De kan ringa mig för att bolla och rådfråga.

 ?? ?? maja.johansson@mitti.se 08-550 550 20
maja.johansson@mitti.se 08-550 550 20

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden