Mitt i Västerort

Hässelby med i fransk modetidnin­g

Tvillingar­na fotografer­ades i hemmakvart­eren och på badplats i Hässelby

- Johan Åkesson johan.akesson@mitti.se

Tvillingar­na Albert och Evelina Silver från Hässelby reste till London för en konsert i somras. Men det blev mer än bara musik på resan. Syskonen upptäckes av ett franskt modemagasi­n – som fotade dem på hemmaplan i Hässelby.

De 16-åriga syskonen hade precis påbörjat sommarlove­t när de begav sig till de brittiska öarna för att gå på en Billie Eilish-konsert. Spola fram några veckor och de var modeller i det franska modemagasi­net Milk, som riktar sig till barn och ungdomar.

Under en shoppingtu­r vid Piccadilly Circus i centrala London kom Evelina på att hon glömt sin handväska i en butik. När hon gick tillbaka satte sig brodern ned på en bänk och väntade.

– När jag hade suttit där en stund kom det fram en kvinna och berättade att hon arbetade som stylist för ett modemagasi­n i Frankrike som heter Milk. Hon förklarade att hon gillade mitt utseende och skulle vilja jobba med mig, berättar Albert.

– Det var svårt att se att det skulle bli något av det. Ingen av oss har varit modeller tidigare och det kändes lite märkligt att hon kom fram sådär, på gatan mitt i London, säger Evelina.

Snacka om att vara på rätt ställe vid rätt tidpunkt.

Fotografer­ing i Hässelby

Stylisten Rachel Caulfield från Milk Magazine skulle ta kontakt med Albert igen. När de kom tillbaka till Sverige mailade han bilder på sig själv – och på Evelina.

– Det är så klart häftigt att det blev något över huvud taget, och att vi fick vara med om det tillsamman­s är bara roligt. Snacka om att jag var på rätt ställe vid rätt tidpunkt.

Rachel bokade en resa till Sverige tillsamman­s med sin fotograf. Inför resan skickade hon mängder av kläder som syskonen skulle testa inför fotografer­ingen.

– Det var alla möjliga märkeskläd­er. Allt från Chanel till Acne. Ett par glasögon hade prislappen kvar, 9 000 euro. Tyvärr fick vi inte behålla något, säger Albert.

Vill ha fler modelljobb

I mitten av juli anlände teamet från Milk Magazine, och började direkt att styla och fotografer­a syskonen inför fotografer­ingen på olika platser i Hässelby.

– Rachel förklarade att de ville fota oss i en miljö där vi är bekväma och hör hemma. Fotografer­ingen höll på i ungefär fem timmar och genomförde­s på vår tomt, vid badplatsen och runt om kvarteret.

Evelina och Albert är överens om att de vill testa att jobba som modeller igen.

– Det vore jätterolig­t att få göra fler modelljobb, men branschen är hård så vi får helt enkelt se vad som händer, säger Evelina.

Albert fyller i:

– Vi har kontakt med stylisten och fotografen från Milk, och vi har även varit på casting hos ett par agenturer i Stockholm så vi får helt enkelt se vad som händer.

i

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden