Mitt i Västerort

Jag är oduglig när krisen kommer

- HELGENS TIPS

Jlänge med i en Facebookgr­upp för preppers. Det är spännande att betrakta hur människor förbereder sig för en förändrad tillvaro. Till en början gjorde jag detta med ett leende och tyckte närmast gruppen kändes som en exotisk plats som beskrev en dystopi.

Sett till en förändrad omvärld tycks de stolta bilderna på rader av konservbur­kar och spritkök alltmer sanningsen­liga.

Personlige­n har jag ingen som helst förberedel­se i händelse av kris – eller i värsta fall krig.

På något vis så lever jag i villfarels­en att jag ska kunna säga ”carpe diem” i väntan på värre tider.

Simultant med detta blåser det upp till en storm av inflation, fallande bostadspri­ser och skyhöga bränsleoch livsmedels­priser.

Mitt i denna står jag, tillsynes obrydd, bortsett från matprisern­a.

Kanske är det ett allmänmäns­kligt totalförsv­ar att försöka ånga på med sig och sitt tills kriskatast­rofen ligger på min alldeles egna tröskel. Kort sagt: människan kan inte ta in mer olycka än nödvändigt, för att orka med sin egen tillvaro.

Jag som knappt klarar av att veckohandl­a. Hur su skulle e samhället sa et kunna u a begära be av mig att jag ska ha en årsranson av vita bönor i tomatsås i min garderob? ga

Kansk Kanske är vägen framåt de små vinstern vinsternas triumf. Att veckohandl­a varanna varannan vecka, köpa två paket toalettpap­p lettpapper i stället för ett och tänka på vad jag ska äta påföljande dag. Måle Målet är att vara en fullgod preppe per inom i varje fall hundra år.

Vilken sorts burkbönor håller egentligen längst?

ag är sedan

Jag har ingen årsranson av vita bönor i tomatsås i min garderob.

ä· MITTI.SE

h

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden