Mitt i Västerort

I Vällingby kan dröja tre år

- Filip Magnusson filip.magnusson@mitti.se 08-550 551 05 HÅRT TRYCK. FOTO: MIKAEL ANDERSSON

Vad säger besökare och idrottare om hallen i dag?

– I kundunders­ökningarna får vi väldigt bra betyg när det gäller hur vi tar hand om anläggning­en.

Åkeshovs simhall är fylld och Nälstabade­t kommer inte riktigt räcka till.

”Mitt andra hem”

Två kvinnor i 60-årsåldern, som båda är trogna besökare till simhallen, träffar oss i en av korridorer­na och de har synpunkter på städningen.

– Simhallen är mitt andra hem, men jag förstår inte varför de inte lyckas städa skåpen bättre. Jag hade kunnat föreslå en firma för dem, säger en kvinna.

Var kommer du simma under evakuering­stiden?

– Jadu? Lever jag ens när de väl börjar renovera? Jag har inte den bästa hälsan.

Pingisklub­ben Ängby SK samt Blackeberg basket har totalt närmare 1 800 aktiva spelare och tillhör landets allra största ungdomsför­eningar. De är några av de tiotal idrottsför­eningar som huserar i anläggning­en. De vet inte vart de ska ta vägen när hallen stängs.

– 75 procent av våra spelare kommer från Bromma, och vi skulle behöver ha en ersättning­shall så nära gröna linjen som möjligt. Men vi har inte fått napp. I Hässelbyha­llen kan vi ta in en del verksamhet, men hallen ligger åt fel håll och kommer innebära att vi riskerar förlora många spelare, säger Ängby SK:S sportchef Mikael Frank som vi träffar vid klubbens kansli i hallen.

Fullt i andra simhallar

Erik Bredler säger att man försöker arbeta med att hitta nya lokaler för besökarna och idrotten, men medger att det är en svår nöt att knäcka.

– Åkeshovs simhall är fylld och Nälstabade­t kommer inte riktigt räcka till.

Kommer ungdomar behöva pausa sitt idrottande?

– Jag tror inte det, men självklart blir det trängre för alla i västerort. Det finns inga lediga lokaler någon annanstans. Men kanske kan idrottsför­eningarna dela på hallar och hitta samarbeten. Vi kämpar för att ingen ska behöva lägga ner sin verksamhet.

Vällingbyh­allens chef Erik Bredler berättar för Mitt i att trycket är hårt på anläggning­en. ”En gång i halvtimmen kommer det in en ny skolklass som ska simma”, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden