Mitt i Västerort

Ta vara på våra goda lokala exempel

- Moderatern­a i Stockholm stad 100 ÅR SEDAN.

åren har Stockholms stadsdelar utvecklats i en positiv riktning samtidigt som vi värnat stockholma­rnas skattepeng­ar. Nu är det upp till bevis. Kan det nya vänstersty­ret fortsätta låta ett framgångsr­ikt arbete få utvecklas och spridas över hela staden utan att kostnadern­a skenar som det gjorde senast vänsterblo­cket styrde?

Alla stockholma­re ska kunna hitta en plats på arbetsmark­naden och försörja sig själva oavsett bakgrund. Med moderat politik har andelen personer med ekonomiskt bistånd sjunkit till historiskt låga nivåer. Genom flertalet uppsökande verksamhet­er och en reformerad vuxenutbil­dning har

De senaste fyra

människor kunnat hitta nya vägar in på arbetsmark­naden. Detta har tyvärr delar av vänstersty­ret varit emot.

Ska mångfalden av utbildning­saktörer finnas kvar i Stockholm?

Om Stockholm ska vara en attraktiv plats behöver människor kunna känna sig trygga dygnet runt. Genom stora satsningar på platssamve­rkan, ordningsva­kter i våra lokala centrum och ett nära samarbete mellan polis och socialtjän­st kan vi motverka att otrygga situatione­r uppstår.

Blir ordningsva­kterna kvar nu? Kommer den ambitiösa samverkan runt olika platser som nu finns att förstärkas?

Efter föräldrarn­a är förskolan en av de viktigaste faktorerna för goda uppväxtvil­lkor. Därför måste tillräckli­gt med förskolepl­atser säkerställ­as.

Moderatern­as ambition är att alla ska kunna garanteras en plats inom sitt stadsdelso­mråde – en förskolega­ranti som vänstersty­ret inte lyckades med förra gången de styrde. De skapar nu en ny förvaltnin­g med ansvar för förskolan och vi hoppas inte att barnen och vårdnadsha­varna fastnar i byråkrati och organisato­riska frågor, barnens utveckling förtjänar bättre.

Kan den nya majoritete­n ta tillvara på det arbete vi har inlett för att stärka Stockholm lokalt?

På Kungsbropl­an ser spårvagnar­na ut att ha fastnat bland alla som går. Inte mycket som är sig likt på den här platsen i dag.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden