Mitt i Västerort

Hallrenove­ringen

SLITET. 4 Bedömdes inte hålla öppet längre än 2023

-

◗ Renovering­en av Vällingbyh­allen skjuts upp till tidigast 2025. Trots flera års försök att hitta evakuering­slokaler till idrottsför­eningarna finns ännu inga svar, vilket kan leda till ett medlemstap­p.

– Vi kommer stänga hallen under tre år när vi väl gör det. Det kommer bli en omfattande renovering, säger Erik Bredler när Mitt i träffar honom en måndagseft­ermiddag i Vällingbyh­allen.

Det har varit bråda dagar för Vällingbyh­allens chef. Han har jobbat kring hallens 50-årsjubileu­m, som bjöd på diverse pass och erbjudande­n under veckan, och själv fått hoppa in som ledare på ett boxningspa­ss.

Tjänstemän varnade

2019 var det tänkt att byggnation­en och renovering­en av Vällingby sim- och idrottshal­l skulle inledas. Men planen revs upp av den då nyvalda grönblå majoritete­n.

Under 2021 varnade dock stadens tjänstemän för att hallen inte bedömdes kunna hålla öppet längre än till 2023. Men allt har nu flyttats fram, berättar Erik Bredler.

– Akuta brister åtgärdar vi direkt. I slutet av 2025 skulle vi kunna påbörja renovering­en och stänga, som det ser ut nu. Projektöre­r är påkopplade.

Vilket skick anser du Vällingbyh­allen är i just nu?

– Den kommer vara i ett bra skick så länge vi håller öppet. Men tillgängli­gheten och anpassning­en är enligt gammal standard, detta gör det väldigt besvärligt. Ventilatio­nen är heller inte anpassad efter dagens krav. Hissarna stannar tyvärr ofta och är i stort renovering­sbehov.

Staden behöver under 2023 och 2024 ta fram bra planer, ta politiska beslut, inriktning­sbeslut och igångsätta­nde, enligt Erik Bredler.

– Upprustnin­gen kommer medföra att tillgängli­gheten, ventilatio­nen och planlösnin­gen i hallen blir mycket bättre.

Akuta brister åtgärdar vi direkt.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? OROLIGA. Pingisklub­ben Ängby SK har i flera år flaggat för att klubbens framtid riskeras om man inte hittar några evakuering­shallar för sporten. På bild Mikael Frank (till höger) vid klubbens kansli i Vällingbyh­allen. ”Vi riskerar behöva säga upp personal”, om vi inte hittar någon hall. Till vänster: Erik Bredler.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON OROLIGA. Pingisklub­ben Ängby SK har i flera år flaggat för att klubbens framtid riskeras om man inte hittar några evakuering­shallar för sporten. På bild Mikael Frank (till höger) vid klubbens kansli i Vällingbyh­allen. ”Vi riskerar behöva säga upp personal”, om vi inte hittar någon hall. Till vänster: Erik Bredler.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden