Mitt i Västerort

Premiär för vintriga äventyr på Gröna Lund DRÖMMER.

”Vill ha öppet året runt”

- STOCKHOLM GODIS. FOTO: KLARA B ORRETEG Klara B Orreteg FOTO: KLARA B ORRETEG

Det finns inte en enda

tomte. Inte en endaste

julgran och inga som

helst anspelning­ar på

någon Carl Larsson-jul.

Winter Wonderland på

Grönan är något helt

annat.

Det är inte som vanligt på Gröna lund den här julen. För i år har man tagit det historiska beslutet att hålla parken öppen. Och alla de knytten, älvor och godistroll som vanligen bor i parken vintertid, får vara med.

Alexandria Mellfors, Elma Eneroth och Juno Orreteg tittar storögt på Godistroll­ens häftiga utstyrsel. Ett inger smeker i hemlighet den fluffiga dräkten.

– Den var jättemjuk! mjuk! konstatera­r Elma.

Älvorna säger hej ej och tre ganska bly- ga tjejer stiger fram m till Isdrottnin­gen för att hälsas välkomna till hennes vintervärl­d.

● 2 – 4 december

● 9 – 11 december

● 16 – 18 december

● 26 december – 8 januari

KÄLLA: GRÖNA LUND

Det är så mycket att titta på att samtliga har lite svårt att fästa blicken på något speciellt. De vill göra allt samtidigt.

Historiskt beslut

Är det något alla alltid säger, är det att de vill vara här mer. Delägaren Mattias Banker förklara varför man valt att öppna upp parken även när det är isande kallt. Och varför man inte gör en klassisk julpark, med tomtar och nissar och julgranar. j g

–D – Det där är inte vi. Sk Ska vi göra något d den här perioden m måste det vara någ got helt annat. Det är ett steg mot vår dröm; att ha öppet året runt.

Vinterpark­en

Godistroll­en har

tagit över sagovärlde­n. har fem områden. Sagolunden, Bubble Street, Rainbow land, Klappfabri­ken och Grüna Lund. Neon, självlysan­de svampar och regnbågar blandas med nya åkattrakti­oner, nya menyer och massor av musik och magi.

Ett genomgåend­e tema i matsvängen är våfflor. Våffla på pinne, bubble waffle och korv i våffla. Även glögg och glüwine inns på flera platser.

– Den var inte jättegod. Bara lite god, konstatera Alexandria som valde en doppad i mjölchokla­d och toppad med mini non-stop.

När snöfallet, som visar sig vara skum, har fyllt händer och kastats i luten en lång stund, är det dags för hemfärd för testpilote­rna.

– Det bästa var tekopparna och nyckelpiga­n, säger dem. Och karusellen.

För det är inte bara de nya attraktion­erna som kommer vara öppna. Även 24 av de vanliga attraktion­erna hålla öppet, i den mån vädret tilllåter.

MYSTIK.

in till en spännande och mystisk värld av knytten och

älvor.

Den stora draken och hennes små ungar bjuder

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden