Mitt i Västerort

Uf-elever ska få ta större plats på Bromma gymnasium

Bromma gymnasium bygger en ny skolbygg nad för morgondage­ns entreprenö­rer.

- STORA MOSSEN Anders Gustafsson anders.gustafsson@mitti.se

– Skolan kommer bland annat att satsa på ung företagsam­het och entreprenö­rskap i byggnaden, med anpassade lokaler, säger Jyrki Westman, biträdande rektor.

I byggnaden kommer åtta klassrum att innas. Här ska elever som går sista året på skolan, och då bland annat deltar i utbildning­en Ung företagsam­het (UF), kunna skapa och utveckla olika produkter.

Den kommer även innehålla ett kreativt rum med tredimensi­onella skrivare och provdockor för eleverna att testa idéerna med och på. Planen är att byggnaden ska stå klar nästa år.

Sticker ut

Allt handlar om just Ung företagsam­het. En utbildning som ett stort antal elever deltar i, inte enbart på Bromma gymnasium.

Skolan sticker ut i den här grenen, om man ska tro Jyrki Westman.

– Bromma gymnasium har en lång historia inom Uf-företagand­e, det är stadens största skola som bildar företag, vi är en skola som har vunnit många tävlingar i olika sammanhang. Det här är nästa steg, säger han, och sytar på den nya byggnaden. Varför går det så bra?

– En viktig orsak är att det är ett stort intresse bland eleverna och att många söker till skolan. Det är en anrik skola som lever på tradition och som jobbar med elevsamman­hållning. Vi har även många duktiga och behöriga lärare. Det är en mix av alltihop.

Söktrycket till skolan är enligt Westman stort. Mellan 200 och 300 elever står i för att få komma in på skolan.

Med den nya byggnaden hoppas han att skolan ska nå ännu längre.

– Målet är att få in mer kreativite­t och entreprenö­rskap i alla ämnen och ge de bästa förutsättn­ingarna för Uf-företagen.

 ?? ?? RITNING.
Illustrati­on
som visar
den nya
skolbygg
naden.
FOTO: STADION
ARKITEKTER
RITNING. Illustrati­on som visar den nya skolbygg naden. FOTO: STADION ARKITEKTER

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden