Mitt i Vaxholm

Österåkers första hall för trendsport­en.

Snart ska sex banor bli nio. ”Känns svinkul – vi är jättetagga­de!”

- Fredrik Sjöquist fredrik.sjoquist@mitti.se

I torsdags invigdes Lohilo padel arena vid Brännbacke­n – Österåkers första inomhushal­l för den snabbt växande racketspor­ten. Mitt i fick en tjuvtitt några dagar innan premiären.

– Ska ni inte prova, ska ni inte prova? Entusiasme­n är det inget fel på, när hallchef Jonathan Ernberg visar runt i den nya hallen.

I december när Mitt i var här första gången var det bara en stålstomme med lite vägg på ena sidan. Nu är hallbyggna­den helt klar, men sex dubbelbano­r, belysning, omklädning­srum, pentry och bastu.

På skärtorsda­gen var det invigning. Så sent som i söndags blev banorna i stort sett klara, och under veckan satte man upp nät, fick ut den sista sanden i mattorna och satte upp sponsorsky­ltar.

”Som ett tv-spel”

– Det ser jättebra ut med bokningar, men det finns några lediga tider kvar. Intresset är stort, berättar Jonathan som startat hallen med några barndomsvä­nner. En av dem är Marcus Bonsib. Han har spelat padel sedan 2018 och är fast:

– Det är som ett tv-spel. Jag vet inte hur jag ska förklara det. Det är så mycket action. Vissa bollar är så långa och man kan vara i underläge och ändå vinna, säger han.

Intresset ledde till tankar på att starta en egen padelhall. 2019 fick kompisgäng­et kontakt med fastighets­ägaren Brännbacke­n bygg och fastighete­r och presentera­de sin idé.

– Då fick man förklara vad padel var, minns Marcus Bonsib.

Sedan dess har intresset kring sporten formligen exploderat i Sverige.

Jonatan poängterar att det är en sport som passar alla åldrar,

–Vi hjälper gärna nybörjare och kommer även att ha tränare, säger han.

Någon jättefest blev det inte i torsdags, på grund av coronan.

Men eftersom man redan börjat bygga ut – tre ytterligar­e banor med åskådarläk­tare ska byggas – så får man en ny chans att nyinviga redan i höst. Då är förhoppnin­gsvis coronaläge­t bättre så att det kan bli mer festligt.

– Då blir det en dunderfest, säger Jonathan. Då slår vi ihop det till något stort.

– Det känns svinkul – vi är jättetagga­de!

Det känns svinkul. Vi är jättetagga­de!

 ??  ??
 ?? FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN ?? KLAR. Hallchef Jonathan Ernberg hoppas att det ska bli både seriespel, ungdomsver­ksamhet och spel för pensionäre­r i den nya hallen.
FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN KLAR. Hallchef Jonathan Ernberg hoppas att det ska bli både seriespel, ungdomsver­ksamhet och spel för pensionäre­r i den nya hallen.
 ?? FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN ?? BYGGARBETS­PLATS. Så här såg det ut i december när Mitt i besökte hallen första gången.
FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN BYGGARBETS­PLATS. Så här såg det ut i december när Mitt i besökte hallen första gången.
 ?? FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN ?? ACTION. ”Padel är som tennis, men med mer rörelse och taktik” säger Jonathan.
FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN ACTION. ”Padel är som tennis, men med mer rörelse och taktik” säger Jonathan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden