Modern Psykologi

Filmaren Nahid Persson blev lurad på Tinder.

- – Karin Skagerberg

Det var på Facebook som filmaren Nahid Persson upptäckte att Anders Rosén, mannen hon träffat på dejtingapp­en Tinder, sam‍ tidigt träffade andra kvinnor.

– Det var minst 23 stycken och så småningom fick de flesta reda på varandra och en av dem startade en Facebookgr­upp för alla kvinnor som kände sig lurade av honom, berättar Nahid Persson.

Själv var hon inte med i gruppen, men har i efterhand talat med kvinnorna som där delade sin ilska över att ha blivit svikna. Hon bestämde sig nämligen i stället för att göra en dokumentär­film om situatione­n.

– Jag var ju också arg för att jag blivit lurad. Dessutom är jag lite halvkänd och har tidigare gjort en dokumentär om mång‍gifte – så träffar jag själv en man som hade flera kvinnor.

Men hennes film blev inte det dokument över Anders Rosén – som också är profession­ell tennisspel­are – och hans kvinnor, som hon planerat.

– Mina känslor kom tillbaka när det plötsligt bara var han och jag. Så det blev en väldigt speciell film, som skulle handla om andra kvinnor men kom att handla om mig. Jag lärde känna honom bättre och ville filma hans förändring. Så vi började till exempel gå i parterapi.

För Nahid Persson har det bitvis varit jobbigt när privatlive­t blev som ett filmprojek­t men hon vill inte avslöja hur den slutar, utan säger bara att filmen skildrar vänskap, när- het och en process att försöka förändras. Vad har du lärt dig? – Att ha mer förståelse för andra. Och att många beteen‍ den går tillbaka till tidigare erfarenhet­er. Hur vi uppfostras påverkar hur vi blir. Det har fått mig att fundera mycket, både vad gäller kärleksrel­ationer och föräldrask­ap.

 ??  ?? TINDERFILM
Anders, jag och hans 23 andra kvinnor har biopremiär den
25 maj.
TINDERFILM Anders, jag och hans 23 andra kvinnor har biopremiär den 25 maj.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden