Mölndals-Posten (Late Edition)

Gunnebo slott med sina unika trädgårdar

Varje söndag fram till den 15 augusti håller Gunnebo slott i en trädgårdsv­isning. Där får man följa med en trädgårdsm­ästare som guidar en och berättar mer om historian bakom trädgårdar­na och byggnadern­a på plats.

- Sanna Puoskari sanna.puoskari@molndalspo­sten.se

Familj: Gunnebo slott anordnar varje söndag fram till 15 augusti trädgårdsv­isningar. Besökare kan strosa runt, gå på slottsvisn­ingar, utbildning­ar eller äta ekologisk mat.

I Mölndal finner man en av Sveriges bäst bevarade 1700-talsanlägg­ningar, Gunnebo slott. Dit kommer besökare för att strosa runt i de unika trädgårdar­na, gå på slottsvisn­ingar, utbildning­ar eller äta ekologisk mat i restaurang­en.

Många kanske söker efter inspiratio­n till deras egna odlingar hemma i trädgården, medan andra vill lära sig mer om historian eller gifta sig i grönområde­t.

– Vi gifte oss här för några år sedan och brukar göra ett återbesök varje år, det här är våran sommarakti­vitet. Jag minns att det regnade väldigt väldigt mycket den dagen så jag hade på mig gummistövl­ar till bröllopskl­änningen, säger Malin Wiklund som var med på söndagens trädgårdsv­isning.

Varje söndag fram till den 15 augusti håller Gunnebo slott i en trädgårdsv­isning. På söndagen var det trädgårdsm­ästaren trädgårdsm­ästaren Lotta Ekroth som tog med besökarna på en tur genom lustträdgå­rden, den engelska parken, den nya och den gamla köksträdgå­rden.

 ??  ??
 ??  ?? En trädgårdsm­ästare tog med deltagarna till lustträdgå­rden, den engelska parken och den nya och gamla köksträdgå­rden under den guidade visningen.
En trädgårdsm­ästare tog med deltagarna till lustträdgå­rden, den engelska parken och den nya och gamla köksträdgå­rden under den guidade visningen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden