Mölndals-Posten

Coop tar över butik – chefen petas

- Torbjörn Arvidsson torbjorn.arvidsson@molndalspo­sten.se

Nej, jag vill inte gå in på några detaljer kring det. Det jag kan säga är att vi nu söker en ny franchiset­agare

Coop Väst sa upp kontraktet med sin franchiset­agare i Lindome. Nu drivs butiken i Lindome av företaget på egen hand. – Men det är bara en tillfällig lösning, säger Peter Nordman, försäljnin­gs- och driftschef för Coop Väst.

Coop Väst har idag drygt 800 000 medlemmar och driver 171 Coop-butiker med en samlad nettoomsät­tning på nio miljarder kronor.

För en tid sedan blev franchisea­vtalet uppsagt mellan Coop Väst och Linda Lindström som drivit Lindome-butiken.

Enligt Peter Nordman är det inget ovanligt att butiker går mellan franchised­rift och egendrift inom Coop Väst.

– Egentligen är det inget dramatiskt då båda parter har en möjlighet att säga upp avtalet, säger han. Varför säger ni upp avtalet med franchiset­agaren?

– Nej, jag vill inte gå in på några detaljer kring det. Det jag kan säga är att vi nu söker en ny franchiset­agare som kan ta över. Under tiden driver vi butiken i egen regi med en tillförord­nad butikschef och ny personal.

Tidigare i höst sa politikern­a i plan- och exploateri­ngsutskott­et i Mölndal ja till att ta fram en ny detaljplan för området runt Lindome station.

Där vill Kålltorps Projektutv­eckling bygga 180–230 lägenheter – bland annat i ett tolvvåning­shus.

Mot bakgrund av det så tror Peter Nordman att framtiden ter sig ljus för Lindome-butiken.

– Vi tror på Lindome i framtiden, absolut. Nästa höst kommer vi att investera i butiken i form av bland annat nya kylar och ny inredning, säger han.

På plats utanför Coop-butiken på Gamla Riksvägen träffar Mölndals-Posten

Mikael Svensson från Sandsjöbac­ka. Han berättar att han normalt sett handlar i Kållered men att han nu tog en avstickare till Lindome.

– Jag är inte här så ofta, men jag märkte ingen större skillnad, mer

Peter Nordman, försäljnin­gs- och driftchef för Coop Väst

än att det var lite annan personal än när jag var här senast, säger han. Hittade du det du sökte då?

– Nej, tyvärr. Jag kom hit för att köpa köttkorv men det hade dom inte.

Mölndals-Posten har även varit i kontakt med Linda Lindström som drev butiken tidigare via sitt bolag Lindas Lokalhande­l AB. Butiken omsatte 2020 ungefär 4,5 miljoner kronor, enligt sajten allabolag.se.

Linda Lindström vill, i likhet med försäljnin­gs- och driftchefe­n Peter Nordman på Coop Väst, inte säga någonting om varför hon fått lämna uppdraget som franchiset­agare i Lindome.

– Jag är inte intressera­d, säger hon.

 ?? Bild: Torbjörn Arvidsson ?? Försäljnin­gschefen på Coop Väst och den tidigare franchiset­agaren vill inte yttra sig om varför franchisea­vtalet blev uppsagt.
Bild: Torbjörn Arvidsson Försäljnin­gschefen på Coop Väst och den tidigare franchiset­agaren vill inte yttra sig om varför franchisea­vtalet blev uppsagt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden