Mölndals-Posten

”För vad är det man brukar säga? Mycket vill ha mer? Så är det i alla fall. Mycket vill alltid ha mer.”

- Tobias Holmgren tobias.holmgren @molndalspo­sten.se

Är du orolig för att det ska hända igen?

– Det är jag inte. Jag tror att det är viktigt att man inte är det, oavsett vilken skada man har fått. Då blir man rädd för att gå in i närkamper. Antingen kör man helt och hållet eller så kör man inte alls. Alla mellanting är dåliga för ens spel, säger Anna Kjellbin.

Hennes vilja att ge allt kan komma att bli viktig för Damkronorn­a, när de i februari reser till Peking för att göra upp med världens starkaste hockeynati­oner om OS-guldet. Första veckan i januari ska förbundska­pten Ulf Lundberg tillkännag­e vilka spelare som ska represente­ra landet.

Anna Kjellbin, som har tagits ut många gånger under de senaste åren och som dessutom var lagkapten på den senaste turneringe­n i schweizisk­a Basel, har goda chanser att komma med i truppen – även om hon inte vill tala högt om saken av rädsla för att jinxa sönder alltihop.

– Vem vet vad som rör sig i coachens huvud? Det är någonting som har varit en dröm sedan jag var liten, så självklart är jag lite nervös inför uttagninge­n. Men samtidigt ligger allting hos mig. Jag behöver prestera under matcherna fram tills dess, och förhoppnin­gsvis känna att ja, men okej, jag hade inte kunnat ge mer. Det får bära eller brista.

Om du (peppar peppar) blir uttagen, och om det (peppar peppar) skulle bli guldmedalj – finns det någonting kvar för dig att vinna sedan? Eller är du färdig?

Anna Kjellbin skrattar.

– Det är ju så att man vill uppleva samma sak igen och igen. Jag har fått äran att vara med och vinna SM-guld i vår serie två gånger, och känslan är alltid att det här, det vill jag vara med om en gång till. Att falla på målsnöret som jag också har gjort tre gånger känns fruktansvä­rt. För vad är det man brukar säga? Mycket vill ha mer? Så är det i alla fall. Mycket vill alltid ha mer, säger hon.

 ?? Bild: Johanna Lundberg ?? Anna Kjellbin poserar för ett porträtt under en träning med Sveriges damlandsla­g i ishockey den 9 november 2021 i Luleå. ”Alla har sina egna resor. För mig är OS jättestort, inte minst för att jag missade det förra på grund av en skada. Redan som liten tjej drömde jag om att få bära landslagst­röjan och represente­ra mitt land”, säger hon.
Bild: Johanna Lundberg Anna Kjellbin poserar för ett porträtt under en träning med Sveriges damlandsla­g i ishockey den 9 november 2021 i Luleå. ”Alla har sina egna resor. För mig är OS jättestort, inte minst för att jag missade det förra på grund av en skada. Redan som liten tjej drömde jag om att få bära landslagst­röjan och represente­ra mitt land”, säger hon.
 ?? Bild: Tiina Puputti, Finnish Ice Hockey Associatio­n ?? Anna Kjellbins flickvän är lagkompise­n från Luleå, finländska Ronja Savolainen. De har mött varandra många gånger, både i SDHL och i landslagss­ammanhang. Var deras relation en anledning till att Anna valde Luleå? ”Inte alls. Jag var i kontakt med Luleå redan när jag lämnade Linköping, men då passade det inte med mitt yrkesliv att flytta så långt upp. Alla beslut jag fattar görs med fullt fokus på min och utveckling och min hockeykarr­iär, och Luleå är en av landets bästa klubbar”.
Bild: Tiina Puputti, Finnish Ice Hockey Associatio­n Anna Kjellbins flickvän är lagkompise­n från Luleå, finländska Ronja Savolainen. De har mött varandra många gånger, både i SDHL och i landslagss­ammanhang. Var deras relation en anledning till att Anna valde Luleå? ”Inte alls. Jag var i kontakt med Luleå redan när jag lämnade Linköping, men då passade det inte med mitt yrkesliv att flytta så långt upp. Alla beslut jag fattar görs med fullt fokus på min och utveckling och min hockeykarr­iär, och Luleå är en av landets bästa klubbar”.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden