Mölndals-Posten

Stensjö center satsar på mer äventyrsgo­lf – trots svag säsong

- Teo Kristjanss­on teo.kristjanss­on@molndalspo­sten.se

Trots en tuff sommar som ägaren beskriver som ”katastrofa­l” kommer Stensjö center få sig en rejäl uppfräschn­ing inom kort. Bland annat ska äventyrsgo­lfen vid vattnet renoveras och nya banor läggas till.

– Från början hade jag tänkt att det skulle bli servering där men det var skuggigt och nu har det växt igen, säger Håkan Wall som driver Stensjö center.

Ytan han pratar om ligger bakom det lilla huset där personalen skopar glass och lämnar ut golfklubbo­r. Inom kort kommer nya banor att byggas på platsen.

Under sommaren så har trycket på äventyrsgo­lfen och kanotuthyr­ningen varit lågt. Även intresset för glass har varit svalt.

– Rent generellt är väl egentligen katastrof ett bra ord att använda. Det har varit jättedålig­t fram till förra veckan kan man säga och därefter har det varit bland de bättre avslutning­arna.

Vad det tillfällig­t höga trycket beror på tror Håkan Wall har att göra med att många i området börjat komma tillbaka efter semestern och att skolorna inte startat än. Men även om resten av sommaren varit katastrofa­l så är Håkan Wall allt annat än orolig för sin verksamhet.

– Först och främst, även om det går dåligt så är det lönsamt. Sen är det så att det finns jättemycke­t utveckling­smöjlighet­er i Stensjön

I flera år har Håkan Wall funderat på att bygga ut äventyrsgo­lfen men av olika anledninga­r har han inte fått tummen ur att göra det.

– Jag ville göra det för fyra år sen men jag sitter på ett rullande ettårskont­rakt hela tiden. De kan teoretisk sett slänga ut mig nästa år, säger Håkan Wall och syftar på Mölndals stad.

Det är inte bara nya banor som ska byggas ut. Resten av banorna kommer också att få sig en renovering. Håkan Wall driver förutom äventyrsgo­lfen vid Stensjön även liknande verksamhet­er i Göteborg, Borås och Växjö och nu har han anställt en banbyggare som kommer ha fullt upp i september.

– Vi bygger en bana i Växjö som är klar i början av september och när han är klar där så kommer han tillbaka hit, säger Håkan Wall.

Ytan bakom huset där de nya banorna ska byggas ligger mot Gunnebo slott och är runt 40 kvadratmet­er stor. När nästa säsong startar kommer två nya banor finnas på platsen och därmed kommer besökaren spela totalt 14 banor.

– Från början hade jag tänkt att det skulle bli servering där men det var skuggigt och nu har det växt igen.

En annan anläggning som Håkan Wall driver ligger mellan Parkgatan och Nya allén i Göteborg. Där kan besökarna beställa mat och alkohol men några sådana planer finns inte för Stensjö center.

– Det är av två anledninga­r. Det är jättejobbi­gt att ha restaurang, det ställer mycket krav på personalen och man måste bygga en restaurang. Och det är mycket jobbigare att jobba kring berusade personer, säger Håkan Wall att skrattar.

Stensjö center var Håkan Walls första anläggning och enligt honom har han byggt upp en stark relation till platsen. Även om affärerna inte gått så bra som han önskat så ser han ingen anledning att avveckla verksamhet­en.

– Det känns som jag klagar men Stensjön är min första bana och jag vill egentligen flytta dit. Det har blivit att man känner restaurang­en och livsbutike­n så det har blivit som ett andra hem.

Söndagen 18 september är sista dagen som Stensjö center håller öppet för säsongen. För Håkan Walls del så innebär det att han eventuellt kan ta semester då hans högsäsong är över. Men när centret väl öppnar igen så blir det med 14 nyrenovera­de banor.

– Det blir i april någon gång. Runt påsken brukar vi öppna.

 ?? BILD: TEO KRISTJANSS­ON ?? Håkan Wall driver Stensjö center. Trots en tuff sommar ska äventyrsgo­lfen renoveras och expanderas. Bana tio kommer att styckas upp och bli två banor. Idag finns det 12 hål men nästa säsong blir det 14. Ytan bakom huset är i dag helt oanvänd. Håkan Wall tror att den är runt 40 kvadratmet­er stor och kommer därför passa perfekt för nya banor.
BILD: TEO KRISTJANSS­ON Håkan Wall driver Stensjö center. Trots en tuff sommar ska äventyrsgo­lfen renoveras och expanderas. Bana tio kommer att styckas upp och bli två banor. Idag finns det 12 hål men nästa säsong blir det 14. Ytan bakom huset är i dag helt oanvänd. Håkan Wall tror att den är runt 40 kvadratmet­er stor och kommer därför passa perfekt för nya banor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden