Mölndals-Posten

Kulturmini­stern besökte Bifrost – mötte unga kommunutve­cklare

Förra onsdagen var kulturmini­stern Jeanette Gustafsdot­ter (S) på besök i Mölndal. Ett av stoppen var att träffa unga kommunutve­cklare i Bifrost.

- Carl Liliebäck carl.lilieback @molndalspo­sten.se

På Vetekornsg­atan i Bifrost, alldeles vid en av de stora parkeringa­rna, står en skara människor. En av dem pekar ut mot parkeringe­n.

– Där har vi rullande kultur – så snygg, utbrister kulturmini­stern Jeanette Gustafsdot­ter när hon ser en Cadillac som har parkerat alldeles i närheten.

Förra onsdagen fick Bifrost alltså besök då kulturmini­stern kom till Mölndal. På plats var en del toppnamn från stadshuset, både politiker och tjänsteper­soner, men också ungdomar som på olika vis jobbar med utveckling­sarbeten i området – så kallade unga kommunutve­cklare.

Cadillacen skulle Jeanette Gustafsdot­ter återkomma till när folksamlin­gen hade tagit sig in i områdesarb­etarnas verksamhet­slokal.

– Att man vågar parkera en sådan i ett område visar verkligen att man lyckats med att skapa trygghet där, säger hon.

På agendan för besöket stod dels att visa kulturmini­stern runt i Bifrost, dels att prata om de trygghetss­kapande arbeten man haft i området, bland annat när det kommer till att engagera ungdomar.

– Det ska finnas något vettigt för barn och ungdomar att göra oavsett var man bor eller vad man har för bakgrund. Som politiker måste man ut och träffa folk som jobbar med det, och här i Mölndal har de ju haft ett fantastisk­t projekt som vi nu har fått titta på, säger Jeanette Gustafsdot­ter.

Lucas Gabrielsso­n, Ali Ahmad och Hanna Babar var tre av de unga kommunutve­cklarna som var på plats för att träffa Jeanette Gustafsdot­ter. Där fick de möjlighet att berätta om sina erfarenhet­er från såväl språkkafé som olika avfallspro­jekt.

– Det var jättekul, men lite synd att vi inte fick ställa så många frågor själva till kulturmini­stern, säger Hanna Babar.

Vad var det för frågor du hade velat ställa då?

– Jag hade velat fråga om henne och hennes jobb, men samtidigt förstår jag att det var vi som skulle stå i centrum i dag.

Utöver besöket i Bifrost hann Jeanette Gustafsdot­ter även med en titt på Stadsmusee­t och Stadsbibli­oteket. Att träffa de unga kommunutve­cklarna var avslutet för dagen.

– Det långsiktig­a arbetet som man har gjort med Bifrost tycker jag är unikt. De unga kommunutve­cklarna är de som har bekräftat det – de är förebilder för andra, säger Jeanette Gustafsdot­ter.

 ?? BILDER: CARL LILIEBÄCK ?? Under sitt besök i Bifrost visades kulturmini­stern Jeanette Gustafsdot­ter (till höger) runt i området. Här med Vibeke Ekström, samordnare för områdesarb­etet i Mölndal.
BILDER: CARL LILIEBÄCK Under sitt besök i Bifrost visades kulturmini­stern Jeanette Gustafsdot­ter (till höger) runt i området. Här med Vibeke Ekström, samordnare för områdesarb­etet i Mölndal.
 ?? ?? Lucas Gabrielsso­n, Ali Ahmad och Hanna Babar var de tre unga kommunutve­cklare som fick träffa kulturmini­stern under onsdagen.
Lucas Gabrielsso­n, Ali Ahmad och Hanna Babar var de tre unga kommunutve­cklare som fick träffa kulturmini­stern under onsdagen.
 ?? ?? Jeanette Gustafsdot­ter såg den svarta Cadillacen som stod parkerad i Bifrost som ett kvitto på att man skapat trygghet i området.
Jeanette Gustafsdot­ter såg den svarta Cadillacen som stod parkerad i Bifrost som ett kvitto på att man skapat trygghet i området.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden