Mölndals-Posten

Trafikskyl­t byts ut – gatunamnet blev fel

- Teo Kristjanss­on teo.kristjanss­on@molndalspo­sten.se

Arbetet vid Forsebron har påverkat trafiken i Östra Mölndal avsevärt då passagen nu är helt stängd. Nya trafikskyl­tar har placerats runt om i Kvarnbyn men vissa har blivit felaktiga – något som debatterat­s flitigt på sociala medier.

Strax efter Mölndals stadsmuseu­m där bilister svänger in till Royens gata har olika skyltar satts upp på båda sidor av vägen. De visar att det är förbjudet att köra igenom området, men att linjetrafi­ken är undantagen. Likadana skyltar har satts upp på flera platser runt om i Kvarnbyn.

– Det skulle bli onormalt mycket trafik i området annars och det vill vi undvika, säger Mattias Andersson, projektled­are på tekniska förvaltnin­gen.

Förbudet att trafikera sträckan har väckt reaktioner och enligt Mattias Andersson har förvaltnin­gen fått ett antal synpunkter på ärendet. Även i en lokal Facebook-grupp debatteras förbudet flitigt men också det faktum att skylten är direkt felaktig. Ryagatan finns nämligen inte i Mölndal.

– Det är väl den mänskliga faktorn när skylten beställdes av leverantör­en som ligger bakom, säger Mattias Andersson.

Ryagatan heter egentligen Rygatan och därför kommer skyltarna nu att bytas ut någon gång under nästa vecka. Då väntar även en ny utmaning då skolorna drar i gång och flera personer återvänder till sina jobb efter semestern.

– Vi är nöjda så här långt och sen kommer ytterligar­e ett test nästa vecka när det är skolstart. Då får vi ta och utvärdera en gång till. Skulle det vara några brister så åtgärdar vi dem direkt.

Det var 25 november 2021 som flera personer blev vittnen till en kaosartad bilfärd, som började i Göteborg och avslutades i Mölndal – på Krokslätts Parkgata. Det första vittnet körde själv bil i Vasastan i Göteborg när han såg den misstänkta gärningsma­nnen i 30-årsåldern rivstarta en bil. Därefter körde han rakt in i bakändan på vittnets bil. Sedan ska gärningsma­nnen, som är känd av polisen sedan tidigare, ha kört om på trottoaren.

Mannen som hade blivit påkörd hann i kapp gärningsma­nnen och fick stopp på honom. Men han ville inte erkänna att han hade krockat. I passagerar­sätet satt två kvinnor som ska ha skrikit ”Polisen kommer” och då körde de iväg – mot rött ljus. Ekipaget ska också ha krockat med ett cykelställ och flera förbipasse­rande personer ringde till polisen för att berätta om den vårdslösa körningen.

Polisen kom ikapp bilen på Fridkullag­atan i Göteborg – men gärningsma­nnen valde att gasa i stället

 ?? BILD: TEO KRISTJANSS­ON ?? En ny skylt ska sättas upp. Enligt projektled­aren Mattias Andersson är det den mänskliga faktorn som ligger bakom.
BILD: TEO KRISTJANSS­ON En ny skylt ska sättas upp. Enligt projektled­aren Mattias Andersson är det den mänskliga faktorn som ligger bakom.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden