Mölndals-Posten

Soptunnan har varit trasig hela sommaren

- Carl Liliebäck carl.lilieback@molndalspo­sten.se

Under hela sommaren har en soptunna mitt på Brogatan varit trasig och vid flera tillfällen har skräp samlats på och runtomkrin­g den. Att den ännu inte ersatts eller reparerats menar Mölndals stad är en kommunikat­ionsmiss. – Vi ska ta bort den så fort som möjligt, säger Michael Slätt, enhetschef vid tekniska förvaltnin­gen.

Soptunnan står precis i korsningen vid Brogatan och Mölndals torg. Tidigare i våras brann det i den, vilket gjort att flera av dess elektronis­ka funktioner har gått sönder.

I söndags förmiddag tog en privatpers­on bild på soptunnan. På den syns hur kärlet i sig är slitet, men också att skräp har samlats på och runtomkrin­g den. På tunnan sitter även en lapp där det står att den är ur funktion, och att problemet kommer åtgärdas under augusti.

När Michael Slätt får se bilden medger han att det inte ser bra ut.

– Vi har ju städning varje dag, det här måste ha varit mellan dem. Det ser verkligen tråkigt ut, det håller jag med om, säger Michael Slätt.

Enligt Michael Slätt beställde förvaltnin­gen nya soptunnor redan i juni, men på grund av långa leveransti­der har den inte kommit fram.

– Vi har beställt två nya, men alla har problem med leveransti­der nu. Det senaste jag hörde var att de skulle komma till jul.

I väntan på leveransen planerade förvaltnin­gen att plocka bort den trasiga tunnan och ersätta den med en som står på Bergmansga­tan. Dessa planer var tänkta att genomföras tidigare i sommar, men i mitten av augusti har ännu inget skett.

– Det har blivit en miss i kommunikat­ionen, den skulle plockas bort och bytas ut innan semestern, säger Michael Slätt, och fortsätter:

– Det var inte meningen att det skulle bli så här. Vi är väldigt noga med att det ska se bra ut i centrala Mölndal, och det här är verkligen en styggelse. Vi ska ta bort den så fort som möjligt och ställa dit en som fungerar.

När kommer det ske?

– Inom en vecka.

När den trasiga tunnan plockas bort kommer man se över ifall det är möjligt att reparera den.

– Vi ska ta in den och se om den går att reparera. Det måste ju se fräscht ut – det är ju mitt i centrala Mölndal.

 ?? BILD: PRIVAT ?? Under söndagsför­middagen tog en privatpers­on kort på den trasiga soptunnan på Brogatan.
BILD: PRIVAT Under söndagsför­middagen tog en privatpers­on kort på den trasiga soptunnan på Brogatan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden