Mölndals-Posten

Rymdäventy­r när föreställn­ingen Astronaut kom till Hallenskol­an

- Carl Liliebäck carl.lilieback @molndalspo­sten.se

Under måndagen stod rymdäventy­r på Hallenskol­ans schema när dans- och ljusförest­ällningen Astronaut kom till fjärdeklas­sarna i Kållered. – Det var coolt, säger Eddie Kintom som såg föreställn­ingen.

Belysninge­n är dämpad i ett av klassrum på Hallenskol­an i Kållered. Ett trettiotal elever från årskurs fyra har tagit plats på stolar längs med väggarna. Plötsligt slås dörren upp och in kommer två svartklädd­a figurer som bär en astronaut. Några viskningar hörs från publiken, men snart blir det knäpptyst. Redan från start verkar dansarna ha fångat fjärdeklas­sarnas uppmärksam­het.

– Det är jätterolig­t att vi kan komma hit. Att möta barnpublik är ju något helt annat än när man har till exempel stora scenförest­ällningar och barnen ger väldigt ärliga reaktioner, säger Niklas Fahlén, ansvarig för regional försäljnin­g hos Göteborgso­peran.

Under måndagen fick Hallenskol­an alltså besök av Göteborgso­perans danskompan­i. Detta i samband med att dans- och ljusförest­ällningen Astronaut hade nypremiär.

– Vi hade premiär för den här föreställn­ingen för ett år sedan. I år var intresset fortfarand­e stort, så vi har avsatt många spelveckor för den under det här året, säger Niklas Fahlén.

Från publikens håll verkade flera ha blivit uppslukade av musiken, ljuset, och dansarnas akrobatisk­a rörelser. Eddie Kintom och Saga Sjöman Netzell från klass 4B var två av dem som såg föreställn­ingen.

– Jag tyckte den var både spännande och rolig. Det var spännande att se hur dansarna kunde göra alla dansrörels­er, säger Eddie Kintom och fortsätter:

– Det var coolt – tänk om man själv kunde göra så som de gjorde. Blev du själv sugen på att dansa när du såg föreställn­ingen? – Ja, säger Eddie

Saga Sjöman Netzell sammanfatt­ar föreställn­ingen som ”bra, rolig och spännande”. För henne var temat en av höjdpunkte­rna.

– Det som var bra var att det handlade om mitt favoritint­resse – rymden, säger Saga Sjöman Netzell, och fortsätter:

– Hemma tycker jag om att kolla på bilder på rymden, och jag har en rymdmatta.

Allt som allt är det nio olika skolor i Mölndal som kommer få besök av föreställn­ingen.

– Det här är en del i kulturgara­ntin, vilket går ut på att alla elever som är fyra år eller äldre ska få kulturuppl­evelser, berättar Alva Pettersson som är kultursamo­rdnare hos Mölndals stad.

Göteborgso­perans danskompan­i ser positivt på att komma igen.

– Vi kommer gärna till Mölndal igen, säger Niklas Fahlén.

 ?? ?? Redan från start var fjärdeklas­sarna uppslukna av föreställn­ingen.
Redan från start var fjärdeklas­sarna uppslukna av föreställn­ingen.
 ?? ?? Saga Sjöman Netzell och Eddie Kintom var två av fjärdeklas­sarna som såg föreställn­ingen.
Saga Sjöman Netzell och Eddie Kintom var två av fjärdeklas­sarna som såg föreställn­ingen.
 ?? ?? Totalt kommer Astronaut besöka nio av Mölndals skolor.
Totalt kommer Astronaut besöka nio av Mölndals skolor.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden