Mölndals-Posten

Cinco öppnar ny butik på Brogatan: ”Känner mig ödmjuk”

- Fredrik Hofflander fredrik.hofflander@molndalspo­sten.se

En av Mölndals mest klassiska butiker stängde – för gott, trodde många. Nu återuppstå­r Cinco i en helt ny och större lokal. – Det är många som sagt att de saknar mig, säger ägaren Andreas Hansson.

Det var i slutet av november som den fristående present- och diversebut­iken Cinco stängdes. Tillvaron i den trånga lokalen på Brogatan, bredvid livsmedels­butiken Lidl, blev tuff när pandemin slog till. Alltför tuff, visade det sig till slut.

Under våren testade Andreas Hansson i stället att sälja ut tillfällig­a mattpartie­r under Cinco-flagg i den gamla leksaksbut­iken på Mölndals torg – och det var en satsning som gav mersmak. När den tillfällig­a mattbutike­n slog igen började han fundera på om konceptet kunde tas vidare in i framtiden.

– Det var ganska många som var intressera­de av mattorna, så jag kände att jag ville fortsätta med det. Nu blir det mattor i halva butiken och i den andra halvan kan man säga att jag försöker plocka godbitarna från gamla Cinco, säger han.

Någon gång i mitten av september räknar han med att slå upp portarna för nya Cinco, i gymmet Fitness 24 Sevens gamla lokaler på Brogatan. När han lade ut nyheten på butikens egen Facebooksi­da strömmade hyllningar­na in från följarna, i en omfattning som gjorde den luttrade butiksägar­en mycket glad.

– Det är klart att jag trodde att jag skulle få några lajks. Men så här mycket... Ja, jag känner mig ödmjuk. Man kan absolut säga att detta är den stora anledninge­n att jag öppnar igen, att så många har sagt att de vill ha mig tillbaka. Jag hade egentligen lika gärna kunnat göra något annat, men Mölndal är

Mölndal och det här är vad jag har gjort de senaste 20 åren i mitt liv.

Vad känner du inför din och andra affärsidka­res framtid i Mölndals innerstad?

– Det är tillförsik­t faktiskt. Jag kände redan när pandemin tog slut att det började bli mer folk i centrum. Det är nya lägenheter som blivit klara och om två år så blir det ju många nya arbetsplat­ser mittemot också. Mölndalsbo­rna är ganska trogna mot sitt centrum, kan de handla här så gör de det.

Tar du en risk när du nu satsar på en större lokal än förut?

– Det är klart att man alltid tar en risk när man satsar pengar och startar upp. Det är ju en dubbelt så stor lokal som jag hade förut. Jag hade aldrig gjort det någon annanstans än i Mölndal, det kan jag säga. Här har jag ändå en kundkrets som jag har haft sedan jag startade.

 ?? BILD: SUSANNE HJALBER ?? Andreas Hansson stängde den klassiska butiken Cinco – nu nyöppnar han i dubbelt så stora lokaler.
BILD: SUSANNE HJALBER Andreas Hansson stängde den klassiska butiken Cinco – nu nyöppnar han i dubbelt så stora lokaler.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden